eCalc: (alt) calculator online


Oana v-a prezentat ieri aplicaţia Calculator din Windows 7 pentru Windows Vista. Eh, îşi permite, are Vista. Eu sunt cu XP deci nu pot folosi. Deşi sincer mi-ar place o aplicaţie desktop e bună şi o aplicaţie online: eCalc.com se prezintă drept the best online Calculator. Este oare? Hmmm… Cel mai bine apreciază fiecare, după propriile nevoi. Cert e că această aplicaţie online seamănă destul de mult ca opţiuni şi putere de calcul cu aplicaţia desktop prezentată anterior. Dar haideţi să o luăm cu începutul. După cum vedeţi în captura de mai jos, are două moduri de funcţionare: Basic şi Scientific. Evident că în modul simplu, de bază, e un obişnuit calculator ce permite operaţiile comune şi are şi nişte funcţii de memorare a rezultatelor. Modul ştiinţific merge mai departe… şi aşa facem şi noi.

img83

În modul ştiinţific apar funcţii noi, precum cele trigonometrice, sau ridicarea la orice altă putere (nu doar 2). În plus vedeţi în dreapta calculatorului un "ajutător" cu patru secţiuni (butoane jos): Units – oferă posibilitatea efectuării rapide de convertiri, fie ele de greutate, timp, volum, lungime…; Const – o serie de 24 de constante mai frecvent întâlnite în calcule (nu vă miraţi că nu vedeţi pi-ul acolo, puteţi face calcule direct cu el scriind de exemplu pi*3); Solve – e pentru ecuaţii, de fapt pentru două genuri de ecuaţii (ia ceva până prinzi ideea; nu e foarte puternic ca instrument dar… merge); şi Base – evident pentru convertiri în alte baze (de exemplu ştiţi cum se scrie 43962 din sistemul decimal în hexa? simplu: ABBA).

img84

Pentru a-şi populariza webaplicaţia, autorii sitului au făcut şi nişte gadgeturi (iGoogle, bara Vista, Mac) sau aplicaţii desktop, dar doar pentru calculatorul basic. Domeniul e inspirat ales aşa că pe viitor cred că voi merge direct la eCalc când îmi trebuie nişte calcule mai complexe, neacoperite de calculatorul din XP sau de calculatorul din Google.


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (4 evaluări, media: 3,50 din 5)
Se încarcă...

0 comentarii


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *