Ajutaţi-i pe copii să deseneze


Promiteţi că nu mă spuneţi? Zilele trecute băiatul nostru din clasa a II-a era pe marginea patului supărat de mama focului, cu lacrimi în ochi, că vaca nu îi ieşea vacă (un desen cerut după o lectură din Creangă). I-am spus ceea ce chiar cu o zi înainte ne povestise la şedinţa cu părinţii învăţătoarea sa: despre o colegă de-a lui care făcuse un desen cu mai multe animale. "Toate semănau a cal", ne spunea dânsa, "dar fiecare avea o săgeată în dreptul lui, explicând: aceasta e o vacă, acesta un căţel, acesta un porc ş.a.m.d." Dar băiatul nostru nu şi nu, refuzând să coboare ştacheta. În cele din urmă Oana a săpat puţin pe internet şi mi-a lăsat siturile deschise în taburi. Aşa le-am găsit şi… mi s-au părut prea interesante ca să nu le semnalez mai departe. Nu ştiu câţi dintre cititorii noştri sunt părinţi, dar poate se vor găsi persoane interesante.

img119

Şi voi începe cu ceea ce mi-a plăcut cel mai mult: canalul How to Draw de pe HowStuffWorks.com (dacă vă sună cunoscut e poate şi pentru că în octombrie 2007 am prezentat situl). Dacă vă interesează cum să desenaţi animale, maşini, oameni, dinozauri, flori şi plante… aţi găsit locul! Nu vreau să spun că uitându-se printre paginile acestui sit copiii vor şti imediat să deseneze, dar lecţiile caută totuşi să pornească de la forme elementare şi să "construiască" pas cu pas desenul final. Cei mici se pot inspira în mare, iar ceilalţi pot căuta să respecte mai cu fidelitate procesul.

img120

Cel de-al doilea sit mi s-a părut că merge mai bine pentru copii mai mici. Lecţiile de pe KidsFront.com nu sunt atât de multe dar sunt mai copilăreşti. Sunt prezentaţi vreo 10-15 paşi per desen, aşa că e foarte amănunţit (la prima recomandare sunt 4-5 paşi per desen). Bineînţeles că am găsit şi vaca, dar băiatul nostru a preferat primul "tutorial". În final i-a ieşit o vacă ce a putut-o accepta şi el însuşi ca vacă 🙂 . Aşa că povestea are un happy-end. Sper şi pentru copii Dvs.

img121


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (8 evaluări, media: 4,50 din 5)
Se încarcă...

1 comentariu

  1. Amalia spune:

    A fost foarte usor.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *