Brăduţi virtuali (a început Postul Crăciunului)


Acum patru ani scriam pe CNet.ro – parcă aud mirările unora, şi totuşi da, acest sit există din 2002 – despre diverse mici progrămele ce aduc pe desktop Decoraţii de Crăciun. Că tot am intrat deja, ieri, în Postul Crăciunului (cei de rit răsăritean, precum ortodocşii şi greco-catolicii), m-am gândit că e bine să ne amintim de acel articol dar şi să vedem ceva nou. La Get-XMas.com compania Drive Software oferă gratuit nouă brăduleţi virtuali. Toţi vin împachetaţi… în arhive ZIP. Dvs trebuie doar să despachetaţi undeva pe calculator fişierul executabil conţinut în arhivă. Îl lansaţi – şi veţi primi probabil un avertisment că încearcă să modifice regiştri pentru a se lansa odată cu sistemul de operare. Nu e motiv să vă panicaţi, opţiunea fiind reversibilă. Un brăduţ odată lansat apare pe ecran, îl puteţi trage cu mouse-ul unde doriţi (de exemplu în dreapta jos) şi să îl admiraţi, până la Crăciun de exemplu.

img10 img11

Brăduţii sunt animaţi, mai discret sau mai vizibil. Şi dimensiunile lor diferă. Dacă doriţi puteţi să îi descărcaţi şi pe toţi deodată. Dacă veţi ţine mouse-ul peste brad veţi vedea indicate numărul de zile rămase până la Crăciun (mai sunt 39 de zile!!!). Un click dreapta cu mouse-ul pe brad ne va aduce un meniu din care puteţi: 1) Transparent – să alegeţi transparenţa brăduţului (dacă chiar doriţi să îl aveţi non-stop în faţă poate ar fi bine să îi daţi o transparenţă de 40-50%; 2) OnTop – dacă opţiunea e bifată, brăduţul va fi mereu deasupra, mereu vizibil, dacă debifaţi va funcţiona ca orice aplicaţie; 3) StartUp – dacă opţiunea e bifată atunci se va lansa împreună cu sistemul de operare; 4) la unii aveţi şi Add Xmas tree, care vă permite "clonarea" brăduţilor până la o pădure întreagă 🙂 . Hei, ştiu că nu e ceva foarte util, dar e în spiritul sărbătorilor. Copiilor le va place. În decembrie vor fi probabil un hit, dar Dvs ştiţi de pe acum de pe CNet.ro… pentru că Postul Crăciunului a început!!!


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (3 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

3 comentarii

  1. Ady spune:

    Si coronita de advent se activeaza singura? Adica, acele lumanari se aprind singure in functie de „orar”?

  2. radu.capan spune:

    Daca te referi la coronita din articolul din 2004, da. In 2004 cand am scris articolul, am avut-o pe ecran si numarul lumanarilor aprinse era conform Adventului (1, 2, 3, 4).

  3. Alexandru spune:

    Te-as ruga sa-mi spui daca stii vreun programel care faca sa ninga pe ecran… Am avut unul mai demult care era super tare… Dar nu-l mai gasesc. Am tot cautat pe diverse site-uri, dar nu gasesc nimic care sa semene…


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *