Ah, care era piesa aceea cu…?


Sunt sigur că vi se întâmplă şi Dvs să auziţi o piesă poate la radio, când faceţi cumpărăturile, şi să vă amintiţi cu drag de ea… dar nu prea mult… refrenul vă este cunoscut dar cine o cântă? Sau cum îi spune melodiei? Dacă ştiţi câteva cuvinte din versuri sunt şanse mari să daţi de piesă via Google. Dar cum unele cuvinte ar putea să nimerească "peste" prea multe rezultate, un motor specializat pentru versuri e bine venit. Lyrster nu este nimic altceva decât un motor de căutare creat cu Google Custom Search, care include câteva situri cu versuri. Vedeţi mai jos cât de uşor mi-a fost să găsesc două piese vechi din care îmi aminteam doar că era ceva cu "love is king", respectiv un refren vesel cu "I should be so lucky, lucky, lucky". Desigur, nu întotdeauna primul rezultat e cel dorit, dar dacă ştiţi nişte versuri relevante şansele sunt mari cu Lyrster să găsiţi piesa dorită.

img72

Mai rămâne să verificaţi. Sunt atâtea situri pe care puteţi căuta, de la Trilulilu la YouTube, sau puzderia de situri ce indexează MP3-uri de pe net. Am prezentat o duzină de astfel de situri şi astăzi, de dragul demonstraţiei, mai amintim unul. Unde am rămas? A! Ştim solistele şi piesele. Acum să le ascultăm piesele spre verificare. Le-am găsit imediat pe (de fapt prin) SingsBox.com (nu, nu SongsBox ci SingsBox). Dacă vă deschideţi un cont vă puteţi crea o listă (playlist) pe care să o regăsiţi ulterior. Cel puţin în acest moment nu se face o verificare a adresei de email, astfel că puteţi folosi orice. Situl se deschide cu o linie pentru căutare; la lista de rezultate, per piesă, veţi avea trei acţiuni: Listen, Add şi Embed. Haideţi să ascultăm cele două piese de la căutarea cărora am pornit articolul.

Lista (playlist) nu este explicit inserabilă în propriile pagini, dar aruncând o privire pe sursa paginii (nu aceasta, ci cea cu lista) veţi înţelege ce trebuie copiat. Dovadă mai jos (audiţie plăcută! nu ştiu dacă vă place Sade… dar sper):

Şi cu aceasta am încheiat. Obiectivul a fost atins. Două situri – dar sunt atâtea altele – ce ne pot ajuta să găsim rapid o piesă de la care mai ştim poate doar un vers.


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (4 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

0 comentarii


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *