Probleme cu editorul vizual în WP?


Ceea ce voi scrie mai departe ştiu că are o relevanţă extrem de mică pentru marea parte a cititorilor noştri. Dar problema mi-a stat prea mult pe creier şi dacă mai sunt alţii în aceeaşi postură vreau să îi scutesc de căutări mai multe. Am terminat introducerea aşa că trec la problemă. De câteva luni editorul vizual în WordPress mi-a fost nefuncţional pe mai multe situri. Personal mă lasă rece, deoarece public din Post2Blog sau WindowsLiveWriter şi în back-end prefer modul HTML. Dar persoane cu care colaborez şi cu care publicăm împreună pe diverse situri sunt ca peştele pe uscat fără editorul vizual. Acesta apărea blocat în modul HTML şi nu am reuşit să repar problema… până ieri.

img84

Dar să o luăm sistematic. Dacă nu aveţi editorul vizual cea mai banală explicaţie (şi stupidă) este că îl aveţi dezactivat din profilul Dvs de utilizator al WordPress. Verificaţi deci în primul rând acolo. E bifat? Atunci dacă nu puteţi folosi editorul vizual problema poate fi altundeva. A doua speranţă ne stă în cache. Goliţi-l şi forţaţi reîncărcarea paginii (Ctrl/Shift+F5). S-a rezolvat? Dacă nu a treia încercare: ştergeţi wp-admin şi wp-includes şi republicaţi-le dintr-un "kit" curat. Aceasta rezolvă cel mai adesea anumite probleme mai ales dacă aţi făcut actualizările prin publicare "peste".

Am făcut toţi aceşti trei paşi şi nimic. Nu am ştiut ce să mai fac până când am dat peste această pagină din forumul WordPress. Încărcaţi în navigator pagina http://www.situl-dvs.ro/wp-includes/js/tinymce/tiny_mce_config.php – dacă rezultatul e o pagină cu ciudăţenii (şi nu text lizibil) atunci se pare că aţi găsit problema. E activată compresia dar ea nu merge bine. Soluţia e simplă: cu FTP intraţi în cont şi mergeţi pe calea indicată anterior şi căutaţi unde scrie ’compress’=>true. Puneţi pe false (nu prea are logică, dar spune să faceţi invers dacă e deja pe false şi face probleme). Dacă nu vă place să umblaţi în fişiere PHP atunci încercaţi cu un plugin. Pentru alte scenarii vedeţi pagina indicată anterior, de pe forumul WP. Eu m-am oprit aici pentru că problema mi s-a rezolvat (iar colaboratorii sunt fericiţi că pot folosi modul vizual).


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (1 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

2 comentarii

  1. jürgen.toth spune:

    Radu, nu stiu cum sa spun, dar parca ai intuit de ce am nevoie. Intr-un tab am intampinat problema denumita, intr-un altul tocmai am deschis articolul tau. Nu vreau sa te supar, insa primul impuls a fost ca mi-ai hack-uit site-ul numai ca sa testezi daca sfaturile tale sunt bune de pus in practica 🙂
    Si mie mi s-a rezolvat prin corectarea fisierului PHP.

  2. infotulcea spune:

    3 zile mi-am smuls paru din cap sa mi dau seama ce se intampla cu editorul. Multam! E un post care m-a scos din belele. Tine-o tot asa.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *