Adrese de email… aruncabile


Sunt diverse contexte în care, pentru a testa un serviciu (forum, reţea socială, sit de clipuri), pentru a descărca o ofertă specială (o carte, un program) sau pentru altceva, vi se cere o adresă de email. Uneori justificat, alte ori, din păcate, doar din motiv de strângere de adrese pentru transmiterea unor emailuri nu întotdeauna dorite. Ce faci atunci? Dai adresa ta de email? Sunt sigur că astăzi puţini mai sunt cei cu o singură adresă de email. Dacă tot sunt gratuite de ce să nu ai mai multe? Îţi poţi crea oricând o adresă GMail sau Yahoo sau din altă parte pe care să o foloseşti exclusiv pentru situaţii de… experimentare (ex: ion.popescu.experimente@gmail.com). Ţii minte acel cont şi îl foloseşti de fiecare dată când nu eşti sigur.

img131

A doua cale este să apelezi la servicii ce oferă adrese de email instantaneu şi cu expirare. Adică? Adică îţi crează imediat o adresă de email ce va fi ştearsă apoi în câteva minute sau ore. Din păcare astfel de servicii apar şi dispar într-un ritm neplăcut. Dar mereu vor fi disponibile unele servicii pentru adrese de email temporare. Trebuie doar să fiţi atenţi pe care îl folosiţi. Fiecare are facilităţile lui, dar şi hibele lui. De exemplu zilele acestea s-a tot scris despre MeltMail.com – e uşor de ţinut minte (mail care se topeşte). Din câteva clickuri ai o adresă de email temporară: trebuie doar să specifici pe cât timp (3 ore, 6 ore, 12 ore sau o zi) şi o adresă reală unde să trimită corespondenţa. E ciudat, nu? Ca să nu dai adresa ta reală unui anume sit foloseşti un alt sit unde dai adresa ta reală 😉 . Situl explică însă: adresa de email reală este ştearsă o dată cu adresa temporară. Dacă aveţi încredere – şi motive nu sunt prea mari să fiţi susceptibili – puteţi folosi acest serviciu.

GuerillaMail.com expiră automat într-o oră dar timpul poate fi prelungit. Nu se face redirectare deci nu e nevoie de emailul real. Sună ceva mai sigur, dar evident trebuie să rămâi pe acel sit pentru a verifica un mesaj nou. YopMail.com se evidenţiază cu alte aspecte: mai multe domenii puse la îndemână, dar şi pluginuri pentru Firefox şi IE, respectiv widget pentru Opera. În fine, pentru a nu mă mai întinde prea mult mai amintesc FlizMail.com, care are altceva caractertic: flux RSS pentru verificarea emailurilor noi. Alte soluţii neverificate, de aceea nu le fac cu legături, ar fi: TemporaryInbox.com, Mailinator.com, TempInbox.com, MintEmail.com, 10MinuteMail.com, MailExpire.com, MailEater.com… Dacă veţi căuta pe Google disposable email veţi găsi şi altele.

PS: Există un script de cumpărat (20 euro) dacă doriţi să creaţi un sit cu o astfel de funcţionalitate.


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (1 evaluări, media: 4,00 din 5)
Se încarcă...

4 comentarii

 1. jürgen.toth spune:

  Un alt serviciu care ofera adrese de email de „unica folosinta” este si http://us.trashmail.net/

  Pentru a simplifica utilizarea serviciului anterior Trashmail.net exista si un supliment Firefox: https://addons.mozilla.org/de/firefox/addon/1813

 2. Xantes spune:

  Asa cum ai mentionat si tu, daca deschiderea unei noi adrese de eml este gratuita si foarte facila, la ce bun sa-mi dau adresa la who knows who si sa nu folosesc respectiva adresa de eml, deschisa deliberat numai pentru aceste tip de corespondenta: inregistrari aplicatii, forumuri, experimentari, etc., etc.?! Eu, unul, folosesc de mult nu doar o asemenea adresa, exact pentru cele enumarate mai sus si in felul acesta am redus colmatarea conturilor „oficiale”, cu eml-uri nedorite si cele efectiv de spam.

 3. robert spune:

  Tot este foarte frumos.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *