Chrome şi Foxit


Recent s-au actualizat două programe pe care le folosesc des: Chrome şi Foxit. În primul rând Chrome a sărit la 0.4.145.25 şi dacă folosiţi acest navigator până acum probabil că vi s-a actualizat singur. Dacă nu vedeţi fereastra Despre şi acceptaţi actualizarea când v-o semnalează. Nu vă aşteptaţi la schimbări dramatice. Pic cu pic au fost făcute mai solide unele facilităţi (de exemplu fenomenul aiurea de închidere a taburilor când dădeam împrospătare a dispărut) iar ca noutate majoră ar fi Managerul de marcaje, cum apare denumit în română. E vorba de un sistem de administrare al semnelor de carte. Corect: Chrome nu avea aşa ceva până acum 😳 . În rest nu se văd prea multe lucruri noi. Ca să vă convingeţi totuşi cât s-a lucrat şi ce s-a făcut de fapt, consultaţi Release Notes.

img130

În al doilea rând tot recent Foxit, cu care de multe luni citesc fişierele PDF, a ajuns la versiunea 3.0. Îl găsiţi inclusiv ca arhivă ce nu necesită instalare. Ar fi bine dacă l-aţi instala pentru a-şi face configurările necesare dacă doriţi să îl folosiţi ca "cititor" de PDF-uri şi în navigatoare. Uram (şi mai urăsc şi acum) legăturile care nu te previn că sunt spre fişiere PDF. Când dădeam click puteam merge la o cafea – doar că nu beau – până se pornea Adobe Reader-ul. Foxit deschide, conform aşteptărilor, mult mai rapid un fişier PDF chiar şi într-un navigator. Lucru testat cu Chrome – vezi captura de mai sus ce combină Chrome şi Foxit.

Cei interesaţi de… what’s new în versiunea 3.0 au deja legătura necesară. Desigur că cele mai vizibile noutăţi sunt cele ce ţin de designul aplicaţiei, dar sunt multe şi în interior. Rămâne neplăcut faptul că unele facilităţi apar în meniul Foxit dar când încerci să le foloseşti eşti invitat să cumperi versiunea comercială. Şi totuşi, pentru cei care doar deschid spre consultare fişiere PDF Foxit e de preferat. Şi Adobe a mai recuperat ceva cu ultimele versiuni ca viteză. În plus interfaţa are o eleganţă de care Foxit nu se apropie. Personal, dacă vreau să văd ce conţine un PDF folosesc Foxit, iar dacă doresc să îl citesc, să îl consult pentru mai mult decât câteva secunde, folosesc Adobe Reader. Revenind la Foxit, să nu rămâneţi cu impresia că e bun doar pentru citit PDF-uri. Mie îmi place personal şi facilitatea de notiţe. Poţi "comenta" un PDF şi salva, înmânându-l unui prieten cu corecturile/observaţiile tale. Sunt mai multe proiecte în care această facilitate îmi foloseşte foarte mult. Să sperăm că nişte inimoşi vor contribui la traducerea Foxit în română…


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (3 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

2 comentarii

  1. Cristian Diaconu spune:

    Traducerea pentru Foxit Reader 3 există deja.

    http://forums.foxitsoftware.com/showthread.php?t=6351

  2. Cristian Diaconu spune:

    Un lucru important pentru cititorii tăi care folosesc Foxit. Versiunea 3 permite folosirea gratuită a unora din facilităţile din versiunea Pro, dacă se instalează bara de căutare Foxit în IE sau/şi dacă se bifează căutarea automată de actualizări. Detalii pe forumul lor la :

    http://forums.foxitsoftware.com/showthread.php?t=10934


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *