E uşor să îţi faci o stereogramă!


Când ne-am cumpărat cu soţul meu – pe vremea când eram doar prieteni – prima carte cu stereograme, "Ochiul magic", mi-a luat destul de mult timp până să reuşesc să le văd, iar apoi am stat minute în şir să "descifrez" toate imaginile din carte. Sper să nu fiţi tentaţi şi dumneavoastră să "citiţi" toate stereogramele de pe situl EasyStereogramBuilder.com, căci la 281 de imagini… aveţi ce sta în faţa calculatorului!

img158

Situl ne arată ce este o stereogramă: o iluzie optică a profunzimii creată dintr-o imagine 2D. Explicându-ni-se mecanismele vederii, se subliniază faptul că nu toate persoanele pot vedea imaginile ascunse în stereograme, şi că majoritatea au nevoie să îşi antreneze ochii pentru aceasta. Ni se indică de asemenea şi ce să facem pentru a vedea imaginile. Titlurile stereogramelor de pe sit ne dau deja o idee despre ce imagini ar trebui să vedem în ele – nu că atunci ar fi mai uşor pentru ochi să le vadă!

img161 img159

Pe lângă cele aproape 300 de stereograme, ni se oferă şi posibilitatea de a ne construi propriile noastre stereograme. Putem alege un pattern de pe sit, sau putem încărca noi unul de pe calculator. Mai avem nevoie şi de o mască 3D, dintre cele 79 de imagini puse la dispoziţie de sit. Masca poate fi şi o imagine albă pe un fundal negru, dar aceasta nu va avea adâncime. Mai putem folosi ca imagine pentru stereogramă un text scris de noi. Având în vedere faptul că stereogramele pot fi salvate apoi pe calculator, puteţi trimite cuiva o "felicitare" cu o imagine specială, o urare sau poate numărul dumneavoastră de telefon, într-un mod mai deosebit.


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (8 evaluări, media: 4,50 din 5)
Se încarcă...

6 comentarii

 1. Mult timp m-am intrebat cum au reusit sa faca oamenii stereogram-ele. Si foarte mult mi-am dorit sa imi pot face propriul magic-eye iar easy stereogram builder e exact ce-mi doream! Free, Online, si usor de folosit.

 2. Frantz spune:

  Si totusi…. ce trebuie sa fac sa vad imaginea ascunsa??? Ca m-am „holbat” la imagine si numai nu pot vedea nimic.

 3. radu.capan spune:

  Nu cred că este foarte uşor să explici în cuvinte. Oricum, ideea este cam de genul: ţintiţi cu privirea un punct imaginar, cam la o palmă în spatele ecranului – atunci imaginea din „faţă” (adică de pe ecran) se va vedea neclar… până când deodată va deveni limpede ca cristalul: o imagine ce dă impresia de 3D, având puţină adâncime.

 4. dima spune:

  Stereograme… E super.

 5. Alex spune:

  Wow, incredibil… Multumesc frumos pt program.

 6. robert spune:

  Am 14 ani si am ramas coplet uimit, am ramas masca cand am vazut. E ceva extraordinar.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *