Am trecut de pragul de 3K de articole


Ieri a fost publicat pe CNet.ro articolul cu numărul… 3000! Trei mii de articole. Uh, incredibil chiar şi pentru noi… Zăbovim puţin pentru a privi înapoi. Lucrurile merg bine, chiar dacă de exemplu de mai bine de o lună Google (pentru nişte linkuri) ne-a penalizat dramatic, scăzându-ne PageRank-ul de la 5 la 3 (să mai spună cineva că scriem atât de des despre Google pentru că ne-ar plăti Google… aş de unde, ne mai şi penalizează). M-am uitat din curiozitate la cum a decurs situaţia în ultimii doi ani. Am ales în Google Analytics perioada 3 decembrie 2006 – 3 decembrie 2008 şi vedeţi mai jos evoluţia: ascendentă.

img203

Deşi existent din 2002, situl a început să funcţioneze vizând un public mai larg şi folosindu-se de WordPress ca platformă abia din 2006. În octombrie acel an marcam 300 de articole. În iunie anul următor ajungeam la 1000 de articole. Când am ajuns la 2000 nu ştiu, probabil mi-a scăpat, dar acum am trecut un alt prag major: de 3000 de articole. Nu reuşim să depăşim pragul de 600 abonaţi la RSS (decât cumulând feed-urile), dar sperăm să se întâmple măcar la început de 2009. Rămân unele mari regrete: traficul nostru majoritar este via Google, ceea ce înseamnă că cei mai mulţi ne citesc accidental, apoi nu mai revin (n-avem lipici, deduc). Mulţumim însă sincer celor câteva sute (500-600) de persoane pe care statisticile le indică drept public constant, revenind unii chiar zilnic aici. Desigur sunt şi sutele ce ne citesc prin RSS şi care poate foarte rar intră pe sit.

Şi ca să nu o lungim sau să devenim prea sentimentali, trecem la lucruri concrete. Vă place CNet.ro? Atunci sunt câteva lucruri pe care le puteţi face:

1. Spuneţi prietenilor Dvs de situl nostru! Nu ca spam 🙂 . Dar dacă un articol de aici credeţi că ar putea fi util cuiva menţionaţi-l (cu link preferabil). Inclusiv pe forumuri sau în alte locuri pe web. Mulţumim celor care fac deja aceasta.

2. Dacă ne citiţi vă invităm să şi comentaţi. Oricât ne-am făli actualmente cu vreo şase mii de pagini văzute zilnic, comentariile sunt încă mult în urma unui ritm… normal. Desigur, mulţi comentează doar când au probleme (şi adesea nu primesc soluţii pentru că nu suntem atoateştiutori), dar ne-ar place să citim şi părerile voastre sau să vă implicaţi prin comentarii mai ales atunci când o cerem explicit. (OK, sunteţi scump la vorbă – folosiţi măcar sistemul de rating al articolelor pentru a şti că v-a interesat sau nu.)

3. Ne urmăriţi de câteva luni? Doar atunci puteţi spune că ne ştiţi… genul/profilul/stilul/nişa. De ce să nu colaboraţi cu noi? Ca guest author, cum e la modă acum mai pe toate blogurile. Nu vă cere nimeni o colaborare regulată, dar dacă aveţi ceva de împărtăşit şi seamănă profilului nostru (subliniez: profilului nostru) o puteţi face ca autor-oaspete.

Ne scuzaţi că vă dăm sfaturi dar azi ne considerăm pe poziţia de sărbătoriţi care pot cere o atenţie specială 🙂 . Şi acum gata cu vorba căci trebuie pregătite alte articole.

PS: Pentru că noua temă a sitului nu mai indică statisticile cu numărul de articole per autori, iată-le pentru cei mai activi. Sub(ne)semnatul Radu – 2.014. Oana – 127. Jurgen – 87. Adrian – 83. Ioachim – 40. Mihai – 28.


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (3 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

8 comentarii

 1. snake spune:

  Felicitari… Va citesc in fiecare zi… Sunt unul din cei cateva sute de cititori fideli 🙂 .

 2. razzar spune:

  Deschid computerul, home page de la Igoogle si feedul Cnet. A devenit rutina…
  Apreciez efortul Dvs de a publica informatii calde pt toti pasionatii de computere. Bravo!

 3. rottenkid spune:

  Felicitari si la mai multe… (vizite , articole etc)

 4. moroshan spune:

  Am emotii, sincer (va) marturisesc!!!
  Sunteti MINUNATI, prestati o munca vadit roditoare mai ales pentru cei ca mine, care datoreaza mare parte (majoritatea) din cunostintele de specialitate VOUA, echipei CNET… Pentru ziarul de maine, la care scriu eu (un regional foarte respectat din zona de Est a Romaniei), am comentat putin pe marginea praznicului Sfantului Ierarh Nicolae. Respectiv, faptul ca mereu este loc de daruit, bucuria darului (bine) primit constituind rasplata unei munci asa k cea depusa de catre VOI.
  Multumesc in nume personal si, credeti-ma, in numele altora k mine carora (fara sa ma roage nimeni) le-am facut cunoscut acest minunat site.
  Bunul Dumnezeu sa va lumineze si sa va invredniceasca pentru a putea fi mereu alaturi de noi. S-auzim numai de bine si sa ne gasim sanatosi si mai bogati intru toate cele si pe la altele mii de articole care vor urma in acest parcurs firesc si mereu ascendent! Cu maxima pretuire, acelasi moroshan…
  TOATE CELE BUNE

 5. Lucian spune:

  De cateva luni va citesc zilnic. Doar ieri nu am deschis calculatorul si chiar atunci ratez marea aniversare 🙂 …
  E adevarat, nu sunt prea vorbaret… dar sunt aici in fiecare zi, si va citesc articolele… tuturor: Radu, Oana, Jurgen, Adrian, Ioachim, Mihai (in ordinea din articol).
  La multi ani!

 6. luci spune:

  Va urmaresc de aproximativ 2 ani si tin sa va felicit pentru ceea ce faceti. Singurul meu regret este ca nu publicati mai multe stiri si din domeniul linux (open source).

 7. radu.capan spune:

  Multumim mult. Si noi regretam ca nu putem acoperi (mai mult din) spatiul Linux. Poate la un moment dat vom gasi un colaborator potrivit.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *