Google Friend Connect e public


În luna mai a acestui an scriam că Google susţine web-prietenia. Era vorba de un proiect pornit de Google pentru a da o dimensiune socială siturilor. Desigur, în special siturile construite cu CMS-uri au elemente sociale (ex: comentariile, rating-urile…). În WordPress, Drupal sau alte sisteme cunoscute, dacă ceva componentă socială nu e oferită nativ se găseşte un plugin atunci. Dar mai există şi situri făcute… manual, poate chiar în HTML, care ar putea dori să devină mai sociale cu gadgeturi gata de folosit. Ei bine, exact aşa ceva oferă Google Friend Connect, proiect devenit astăzi public.

img205

Eu am cerut o invitaţie la acest proiect din mai. Probabil fiind din România acceptul mi-a sosit doar acum câteva zile 🙂 , dar astăzi e public şi deci serviciul poate fi folosit de oricine. Te indentifici cu un cont Google după care adaugi ce situri doreşti să le "îmbogăţeşti" cu gadgeturile sociale. Odată adăugat un sit trebuie să publici două fişiere (HTML) şi apoi poţi să pui bazele comunităţii cu Member gadget (care are o variantă mai mică Sign in gadget). Acest prim gadget e ilustrat mai sus, în stânga de tot. Acolo vor apare cei care au subscris via Friend Connect la respectivul sit. De probă şi doar de probă am pus şi eu pe CNet.ro, sub orice articol, deci inclusiv acesta. Vă puteţi juca – cineva deja s-a înscris, mulţumim! Dacă va rămâne sau nu depinde de cât de folositoare se dovedeşte facilitatea. Aveţi deci un cuvânt de spus.

Mergem mai departe. Pentru moment se mai oferă două gadgeturi oficiale: Wall gadget şi Review/Rate gadget. Dar există şi altele câteva, demonstrative, şi se promite că vor fi zeci, sute în timp. Partea bună este că cine doreşte, cu ceva pricepere tehnică, poate să scrie astfel de gadgeturi care să fie mai bine integrate propriului sit. Rămâne să vedem cât de rapid vor apare gadgeturi utile. Aş fi tentat să pun un pariu, într-un sens sau altul, dar sincer nu îmi dau seama în acest moment dacă noul serviciu Google va prinde (mai întâi la webmasteri şi apoi) la lume. Să ascultăm la final "reclama". Şi nu uitaţi, cât mai apare gadgetul cu membri, să vă înscrieţi ca membri la CNet.ro 🙂 . Mai jos în pagină… Acum sunt (doar) doi membri.


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (5 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

2 comentarii

  1. Andrei spune:

    La mine nu vrea sa se „Activeze” 🙁


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *