Mortimer Beckett şi paradoxul timpului


După ce a alungat fantomele din conacul unchiului său, Jerome (se pare în prima parte a acestui joc, pe care nu o cunosc), Mortimer Beckett află de la acesta că fantomele au ajuns acolo printr-un portal al timpului. Nu ştim cum a apărut acolo, dar ştim că un astfel de portal deschis înseamnă numai probleme. Aşa că unchiul în roagă pe Mortimer să rezolve problema lucrurilor care, trecând dintr-o parte în alta prin portal, creează un paradox al timpului. Mai sunt se pare şi alte portaluri, şi doar cu ajutorul unei chei şi al unui carneţel de notiţe al unchiului său, eroul nostru porneşte, în Mortimer Beckett an the Time Paradox, într-o palpitantă aventură prin diferite perioade din istorie: în vremea vikingilor, a revoluţiei franceze, în Vestul Sălbatic şi aşa mai departe, pentru a recupera o bombă a timpului care să îl ajute să închidă portalurile.

img206 img213

Jocul este foarte atractiv şi incitant. Nu avem parte de animaţie, dar aventura din fiecare epocă ne va face să dorim să continuăm jocul, să vedem ce mai urmează. În principal, în fiecare perioadă în care ne oprim în călătoria noastră avem mai multe locaţii, între care ne putem deplasa prin intermediul hărţii, dând click pe butonul Map din meniu. În fiecare dintre locaţii – în general alcătuită din două-trei scene – avem de găsit bucăţi din diferite obiecte, pentru a le reconstitui. Obiectele se pot folosi în alte scene decât acelea în care le-am găsit, pentru a găsi uneori bucăţi din altele. Avem în principal două categorii: obiecte care nu sunt la locul lor – şi va trebui evident să le punem înapoi; şi obiecte puzzle, cu care trebuie să facem o acţiune ce ne ajută să mergem mai departe. Avem nevoie de atenţie şi perspicacitate pentru a ne da seama cum şi unde trebuie să le folosim pe fiecare.

img207 img209 img208

img210 img211 img212

Dacă dăm click pe hint, ni se arată dacă mai sunt bucăţi pe care nu le-am găsit încă, sau Mortimer ne spune că nu mai avem alte obiecte de găsit ori că mai trebuie să facem diverse acţiuni pentru a rezolva ceea ce avem de rezolvat acolo. Două rotiţe care se învârt ne arată că avem de făcut ceva într-un anumit loc. Ne mai dau sugestii şi cererile diferitelor personaje cu care interacţionăm. În fiecare nivel-perioadă avem şi câte un mini-joc, de exemplu de reconstituit un arbore genealogic, după indicaţii de genul: "fratele lui X"; "nepotul lui Y". Dacă într-o anumită locaţie am rezolvat totul, aceea nici nu ne va mai fi accesibilă. După ce am terminat cu toate locaţiile dintr-o anumită perioadă, şi am primit şi bucata din bomba timpului, primim un artifact şi putem trece prin portalul descoperit, gata pentru o nouă aventură, într-un alt timp. Succes!


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (6 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

15 comentarii

 1. radu.capan spune:

  Cât a mai putut să îmi placă acest joc! Tare simpatic şi captivant. Pentru 1-2 zile merită. Acum vine un an de aşteptare pentru „episodul” următor.

 2. ChemicalKid spune:

  De unde il pot lua? Pare interesant 🙂 .

 3. radu.capan spune:

  Nu pare, chiar e 😉 . Mie mi-a placut mult. Cat despre luat… e un link in articol.

 4. Andana spune:

  Vreau sa stiu si eu va rog cum rezolv la etapa a 5-a, la cea cu robotii, ca m-am blocat si nu mai stiu cum sa rezolv. Va multumesc. Astept raspunsul vostru.

 5. deea25 spune:

  Cum se trece de nivelul in care trebuie sa asezi acele antifacte pe care le primesti dupa fiecare nivel, casca de viking, cipul, cizma, sabia, acordeonul…..etc. Astept raspunsul vostru. Va multumesc.

 6. caty spune:

  Va rog mult de tot sa-mi spuneti si mie cum pot sa rezolv partea cu copacul acela magic din episodul cu regele Arthur, ca nu mai stiu ce sa fac 🙁 .

 7. radu.capan spune:

  Exista pe internet multe ghiduri. Unul de exemplu il gasiti daca dati click aici. E nevoie doar de putina engleza pentru a gasi explicatiile de care aveti nevoie.

 8. alex4145 spune:

  Ma ajutati eu nu stiu ce sa fac cu hartia aia unde scrie pilot program la vitor.

 9. ela spune:

  Spuneti-mi si mie ce fac la telefonul ala. Imi da un puzzle cu numere din epoca vikingilor. Ajutati-ma, va rog, m-am blocat.

  Am gasit pe steag niste numere. Ce fac cu ele?

 10. Cristina spune:

  Acum am descoperit si eu acest joc. Mi se pare super. Sunt la inceput, la nivelul 3 si m-am impotmolit putin dar sper sa descoper repede, sa trec la urmatorul nivel.

 11. Apostol Diana spune:

  SSSuper joc!!!! Dar m-am blocat… cum rezolv puzzel-ul cu piese de sah din castel?

 12. cornel spune:

  M-am blocat la aranjarea pieselor de sah.

 13. emy spune:

  Pe mine m-au lasat nervii… cum asez piesele cu pisica, pasarea… etc? Pls…

 14. radu.capan spune:

  Sunt tot felul de walkthrough-uri pe net. Unele merg pas cu pas cu explicaţiile. De exemplu
  http://www.gamezebo.com/download-games/mortimer-beckett-and-time-paradox/walkthrough

 15. jack spune:

  Unde asez acel CD de la nivelul 2. Va rog un raspuns.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *