Alte noutăţi dinspre Google


Sunt un vechi fan al programului Picasa (încă de când nu ţinea de Google) şi al serviciului Picasa Web Albums. Normal că îmi doresc ca serviciul să progreseze, să aibă mai multe facilităţi, dar şi ce oferă pe moment mă satisface. Încet încet se fac anumiţi paşi, precum recunoaşterea feţelor. Îmi place această facilitate pentru că îmi permite dintr-un click să selectez pozele cu o anumită persoană, de exemplu unul dintre copiii mei, putând să mă uit apoi cum s-a schimbat în ultimii ani. Am aproape 300 de albume, dar nu toate sunt publice. Până acum chiar şi cele nepublice puteau fi accesate de oricine… dacă ştia adresa. Iată că recent Google a adăugat o nouă opţiune pentru albume cu adevărat private. Acest al treilea mod permite vizualizarea doar de către persoanele cărora li s-a dat acces explicit şi doar dacă acestea sunt logate (identificate). Lacătul roşu sau portocaliu apare sub albumele care sunt în această stare.

img217

Astăzi am aflat de pe blogul Google Operating System despre o facilitate nouă & interesantă: Google îşi foloseşte traducătorul pentru a traduce comentariile din Picasa Web Albums. Puteţi porni de aici şi aproape sigur la orice fotografie veţi găsi comentarii în diferite limbi. Dacă aveţi setat contul Google pe română veţi vedea şi traducerea în română a comentariilor. Evident sunt depaaarte de nişte traduceri perfecte, probabil departe chiar şi de nişte traduceri decente, dar oricum… măcar află că cuvântul krásné e de bine… Probabil în curând vom vedea similar traducerea comentariilor de pe YouTube?

img218

Nu e prima oară când Google îşi foloseşte traducătorul în alte proiecte. Cu una-două luni în urmă, nu îmi amintesc exact, traducătorul a apărut în Google Reader (care, apropo, de câteva zile şi-a schimbat faţa… cică colţurile pătrăţoase sunt la modă acum). Cum produsul nu e încă disponibil în română (vai, vai) serviciul nu prea are o utilitate pentru noi. Dar pentru un francez sau un german de exemplu, trebuie să fie frumos să te abonezi la fluxul RSS de la Lifehacker şi să îl citeşti pe limba ta. Iată nişte exemple bune de combinare a serviciilor Google!

img219

În fine, să mai noutăm un lucru. De fapt două. În primul rând se pare că YouTube se pregăteşte să adauge vizionare HD (High Definition) pe lângă mai vechiul mod de vizionare în high quality. Dacă mergeţi la acest clip ar trebui să vedeţi o legătură watch in HD pe care eu am dat deja click pentru a vedea la calitatea surprinsă în captura de mai jos. Şi mai există o schimbare. Pentru a include un clip în propriile pagini se propun acum 4 dimensiuni (în locul uneia singure cum era până acum). Noutăţi bine venite… dar mă întreb când va mai ridica YouTube din limita de 5 10 minute? Măcar la un sfert sau la o jumătate de oră.

img220


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (3 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

5 comentarii

 1. Razvan spune:

  Limita este de 10 minute, nu 5 🙂 .

 2. Raimi spune:

  Am dat pe vizionare in hd si imi merge sacadat desi am o conexiune destul de ok.

 3. -Hawkeye- spune:

  Da-i play si apoi pause, si te intorci sa vizionezi clipul dupa ce s-a incarcat – asa n-o sa mai mearga sacadat 😛 .

 4. ghergu gheorghe spune:

  Va rog sa ma ajutati sa scot lacatul rosu de la Picasa fiindca l-am pus din greseala. Destinatarul nu poate sa vada albumul..!!??
  Va multumesc dragi internauti!
  nenea ghergui

 5. radu.capan spune:

  Nu ştiu pe ce limbă vă este setat la Picasa Web Albums, dar dacă apare în engleză atunci deschideţi albumul cu pricina online, sub titlul albumului e un meniu care la final are opţiunea „Edit”, cu o săgeată în jos. Alegeţi „Album Properties.” Apoi în lista derulantă de la „Visibility” alegeţi „Public on the web”. Atât.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *