România pe Panoramio


Priviţi fotografia de mai jos. Un peisaj de vis, nu? Ei bine, sunt Bucegii noştri iar fotografia îi aparţine Sandrei Rugina. Am găsit-o via Panoramio. Despre acest sit Raimi a scris anul trecut, iar dacă folosiţi Google Maps sau Google Earth v-aţi bucurat de fotografiile găzduite. Nu e prea târziu nici acum: mergeţi la maps.google.com şi de la More… (în stânga la Map) alegeţi Photos. Uneori îmi place să mă plimb astfel pe glob. Încercaţi: harta se va umple de mici fotografii, iar un click pe ele le va mări (şi încă un click o va încărca în Panoramio după care doar un click vă mai desparte de imaginea originală, care uneori poate să aibă una-două mii de pixeli lăţime).

img225

Şi totuşi, nu am dorit doar să amintesc despre Panoramio. M-am oprit pentru a semnala ceva anume: competiţia anuală găzduită de acest sit la care pot participa membrii sitului cu fotografiile lor. Detalii despre competiţie găsiţi aici. Undeva în acea pagină vedeţi şi premiile – nu sunt mici! Pentru a participa cu o fotografie trebuie să o înscrii în luna publicării ei online, dând click pe un link ce spune Submit to the contest, după care specifici la care categorie. Acestea sunt: Scenery, Heritage, Travel şi Unusual Location. Există un loc întâi, un loc al doilea şi cinci menţiuni. Un concurent poate câştiga un singur premiu într-o lună. Iar câştigătorii sunt daţi de voturile comunităţii (aţi dedus deci că doar membrii pot vota – iar a fi membru nu costă nimic, evident).

Săptămâna aceasta – mai exact la 3 decembrie – a fost făcută publică lista câştigătorilor pentru luna octombrie (puteţi vedea şi pe septembrie, august, iulie, iunie, mai, aprilie, martie – în martie 2008 a început competiţia). M-am bucurat să văd printre câştigători şi un român. Gabi Avram a câştigat pe octombrie la categoria Heritage cu fotografia pe care o puteţi vedea mai jos în stânga. Aceeaşi categorie a fost câştigată de un român şi în septembrie, cu fotografia de mai jos, în dreapta. Probabil au mai fost câştigători români şi în alte luni. Dacă vă place fotografia (în general) atunci porniţi de la topurile pe ultimele luni şi veţi descoperi multe locuri frumoase. Dacă vă place chiar să faceţi fotografii, atunci înscrieţi-vă în Panoramio şi daţi o faţă diverselor locuri din România. Iar cu fotografiile cele mai reuşite înscrieţi-vă la concursul organizat de sit. Câştigul va fi pentru Dvs, dar şi pentru ţara noastră.

img226


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (13 evaluări, media: 4,31 din 5)
Se încarcă...

4 comentarii

 1. snake spune:

  Imi pare bine ca ati facut un articol despre acest site… Sper sa gasim mai multe poze pe Google Earth facute de romani.

 2. xtecalin spune:

  Am pus poze pe Google Earth, dupa toate regulile cerute de ei, dar nu au aparut… M-au dezamagit si astia…

 3. Andrei spune:

  „M-am oprit pentru a semnala ceva anume: competiţia anuală găzduită de acest sit”
  Competitia nu e lunara?

 4. Phm spune:

  Apropo stiti cine e primul Roman castigator la Panoramio????
  Faceti sapaturi si aflati!!!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *