FreeSnap: dă din taste


Fanii lucrului din taste au un aliat interesant în FreeSnap. Programul nu are o interfaţă grafică, dacă omitem singura fereastră, cică de Help, şi pe care o vedeţi mai jos. Cea mai nouă versiune a apărut ieri, purtând numărul 1.5, programul existând din… 2002! Nu se lucrează prea des la el pentru că nici nu doreşte să devină frigider cu televizor încorporat. Ştie să facă doar câteva lucruri, şi le face bine. Ce anume? Dacă aţi aruncat o privire pe captură ştiţi deja: să manipuleze ferestrele din taste. Totul este să aveţi tasta Win. În combinaţie cu Win puteţi să redimensionaţi sau să relocaţi fereastra cu uşurinţă.

img14

De exemplu Win+Home trimite o fereastră în colţul stânga-sus. Win, Shift şi săgeţile măresc o fereastră, pe când Win, Ctrl şi săgeţile o mişcorează. Pentru webdesigneri va fi o plăcere să lucreze cu Win şi plus/minus de pe number-pad pentru a scala fereastra activă la dimensiuni stas gen 800×600, 1024×768, 1280×1024… Dacă vă e lene (mie mi-e) să mergeţi cu mouse-ul până la butonaşul mic pentru minimizare, vă ajută Win şi punctul. Ş.a.m.d. Cu Win şi ? aflaţi combinaţiile de taste. Vreţi mai multe informaţii? Vedeţi şi pagina programului. Dacă aveţi un monitor cu o rezoluţie uriaşă acest program vă va ajuta să folosiţi spaţiul mai bine şi mai rapid… încercaţi-l.


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (1 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

1 comentariu

  1. Ady spune:

    Mi se pare super acest tool. Pentru mine cel putin e vital! Eu pot spune ca „urasc” mouse-ul, si imi place sa lucrez numai din taste, de aceea am tot felul de utilitare instalate in acest scop. Insa, voi vedea ce e si cu acesta!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *