Tu ce recomanzi?


Cine ne citeşte de mult timp (se poate ani, căci suntem vechi pe net) ştie că a recomanda este pentru noi o… specializare. Când găsim un sit, un program, un joc… ceva interesant pe web, vă recomandăm. Dar cam acesta e spaţiul nostru. Stăm deoparte de hardware, electronice şi altele. În această direcţie poate să vă ajute CeRecomand.ro, un sit care împlineşte acum vreo 24 ore de existenţă. Ceea ce îmi place este că produsele de acolo sunt recomandate în baza testărilor – de către cei care scriu materialele. Aşa facem şi noi (99% din cazuri). CeRecomand îi are în spate, cât am înţeles eu, pe Cabral (da, da, cel la care vă gândiţi) şi pe Etherfast (cu partea tehnică în special).

img13

Situl se prezintă pe sine: "Ideea e simplă… Atunci când vrei să afli ceva îţi întrebi prietenii, cunoscuţii; în afară de a da un search pe Google ai nevoie de ’personal touch’; cifrele nu-ţi spun totul despre un anumit obiect sau serviciu. Drept urmare o recomandare de la un cunoscut, care nu ar avea nimic de câştigat sau de pierdut, este de multe ori mai mult decât necesară. Dar nu te poţi apuca să suni la toată lumea pentru fiecare cumpărătură, e mai simplu să intri aici şi să vezi ce scriem noi şi echipa noastră. În primul rând poţi fi sigur că suntem imparţiali; nu luăm bani pentru recomandări, nu aşa este structurată ideea noastră. Recomandăm ce, şi mai ales cum ne-am dori să ne recomande şi nouă alţii diferite lucruri."

Cine scrie? O echipă formată predominant din bloggeri. Poate ar fi frumos la finalul fiecărui articol să fie o mică "cutiuţă" cu date despre autor. Dacă îţi scrie despre bocanci şi lucrează în industrie de 20 de ani… e un atu serios, nu? Pentru moment tot ce ai e eventual un link spre situl lui.

Cât despre domeniile acoperite… parcă e Wikipedia în domeniul recomandărilor… adică au de toate. Iată un copy & paste: baruri, calculatoare desktop, carti, ceasuri, cluburi – discoteci, concedii, culinar, diverse, electronice, evenimente cu public, fast-food, filme, gadget, hosting, it, jucarii, medicamente, muzica, parfumuri, periferice, restaurante, sejur revelion 2009, seriale, software, telefoane mobile, terenuri de tenis, tigari, website. Unele categorii sunt chiar hilare: medicamente??? Altele poate inutile: pentru cărţi prefer să merg la BookBlog.ro. Ei, dar cine ştie? Poate acest sit va creşte ca Făt Frumos şi va avea categoriile la un moment dat ca subdomenii, tratându-le pe îndelete gen About.com. Nici autorii sitului nu cred că visează la aşa ceva 😉 . Probabil proiectul va inspira însă nişte situri de nişă (ex: recomandări gadgeturi, recomandări parfumuri…). Dar uite că situl nu are nici o zi iar eu mă lungesc vorbind de viitorul lui. Fiţi mai pragmatici şi urmaţi primul link din acest articol pentru a vizita situl CeRecomand.

Concluzia mea e aceasta: ideea foarte interesantă şi promiţătoare, implementarea mai suportă şlefuire pe ici pe colo. Un proiect a cărui evoluţie merită urmărită.


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (4 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

2 comentarii

  1. Ramzez spune:

    Ati putea sa imi recomandati un program, un site prin care sa prelucrez fisierele audio astfel incat sa le fac sa se auda mai tare? Astept raspuns!

  2. swaMp spune:

    De fapt, suntem 3 initiatori la acest proiect: Cabral, Etherfast si eu… sper sa nu dezamagim si multumim frumos pentru aprecieri 🙂 .


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *