Webmasteri: patru resurse de reţinut


Am un stoc de peste 200 de articole 🙂 din blogurile pe care le urmăresc, toate de interes pentru webmasteri. Dar cu patru mă grăbesc şi pentru că sunt mai recente dar şi pentru că sunt mai voluminoase. La începutul acestei luni SmashingMagazine a publicat un valoros articol intitulat 100 Free High-Quality XHTML/CSS Templates. Deşi mulţi preferă să lucreze astăzi cu CMS-uri (WordPress, Drupal, Joomla…), mai sunt încă multe cazuri când trebuie să porneşti un sit de la bază… aproape de la bază dacă te inspiri în design dintr-una dintre cele 100 de recomandări. Toate template-urile sunt gratuite, dar, mare atenţie, unele cer înregistrarea pe situl ce le oferă (folosiţi o adresă de email temporară). Restul au legătură directă pentru descărcare. Iaca una sută spre inspiraţiune…

img31 img32 img33

Tot dinspre acelaşi sit ieri a venit un alt ajutor pentru webmasteri: 50 Extremely Useful And Powerful CSS Tools. Cele 50 de resurse sunt împărţite pe categorii: 1. CSS and Typography; 2. CSS Online Tools; 3. Handy Kits For Designing With CSS; 4. In-Browser CSS Tools; 5. Coding and Programming With CSS; 6. New CSS Frameworks; 7. CSS Bookmarklets; 8. Tools For Generating CSS Layouts; 9. Blank CSS Layouts; 10. CSS Layouts. Evident că unele dintre cele 50 de recomandări le cunoaşteţi, o parte chiar din articole de pe CNet.ro. Printre cele 50 de recomandări sunt şi unele pe care le aveam salvate pentru o prezentare cândva. De exemplu Deploy. E vorba de un proiect interesant, minimalist, adresat celor care doresc să înceapă un nou sit (o nouă secţiune, o nouă pagină web) şi ca să nu piardă timpul cu cadrul general vor să îl descarce gata construit. Din câteva marcări de opţiuni îţi poţi descărca o arhivă cu o pagină HTML şi cu directoare structurate corespunzător pentru CSS, imagini, JavaScript (opţional cu jQuery inclus)… Nimic extravagant, dar pentru webmasterii care pornesc frecvent noi proiecte Deploy poate să economisească ceva timp. În fine… răsfoiţi articolul pentru a găsi alte multe instrumente utile, legate mai puternic sau nu de CSS.

img34

Mergem mai departe cu două recomadări. Ieri a apărut pe Noupe o retrospectivă interesantă: 50 Most Beautiful Icon Sets Created in 2008. Nu lipsesc intersecţii cu seturi de icoane despre care am scris deja, dar e normal: e vorba de o retrospectivă pe 2008. Am găsit însă şi seturi despre care eu cel puţin nu ştiam… Articolul merită desigur cel puţin un semn de carte (fie el şi în Delicious). Completare: 12 Free High Quality Icon Sets, tot de astăzi.

img35 img36 img37

În fine, dacă tot am avut template-uri, CSS şi iconiţe, de ce să nu fie salata completă punând şi niscaiva jQuery? Astăzi a apărut articolul 37 Phenomenal jQuery Plugins and Demos for Developers. Ştiţi câtă încredere îmi inspiră mie articolele cu "excellent", "phenomenal" şi alte epitete în zonă. SpeckyBoy a reunit însă pluginuri jQuery interesante (unele mi-au atras în special atenţia, precum acesta – păcat că în testele mele partea audio nu a funcţionat). Unele recomandări au fost tratate mai în extenso pe acest sit.


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (3 evaluări, media: 4,67 din 5)
Se încarcă...

0 comentarii


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *