Sugerează-mi un film!


Nu ştiu alţii cum sunt, dar eu unul nu mă uit la un film până nu arunc un ochi pe câteva recenzii. În nici un caz pe recenziile-reclamă, ce spun despre toate filmele că sunt superbe, excelente şi nemaipomenite! Primul loc în care mă uit sunt recenziile scrise de biroul pentru filme al Conferinţei Episcopilor Catolici (de unde traducem recenzii pe ProFamilia.ro), apoi pe IMDB.com şi CinemaRX.ro (cred că mă repet). Niciodată nu iau recenziile ca ceva absolut, dar îmi oferă totuşi unele repere. La CinemaRX.ro există o facilitate numită Recomandări personalizate. În baza unor algoritmi, după filmele favorite selectate deja, se încearcă nişte recomandări. Nu sunt perfecte, dar… e un punct de pornire. Tot mai bun e un prieten cu care ai aceleaşi gusturi, nu?

img63

Am găsit recent situl FilmSuggest. Prima impresie e de nefinisare, ceea ce la un beta nu neapărat ne miră. Partea bună e că puteţi folosi situl imediat, fără vreun cont. Primul pas cere să vă definiţi nişte filme favorite. Folosiţi boxa de căutare şi cu plusul verde adăugaţi la My List. După ce aţi ales câteva – cu cât mai multe, cu atât mai bine – situl e gata să vă dea sugestii. Treceţi la Suggestions. Veţi vedea scriind the computer is using a complex algorithm to figure out which movies fit your preferences – ceea ce eu am găsit destul de amuzant, dar să îl credităm pe autorul sitului. După câteva secunde veţi avea o listă cu ce crede situl că v-ar place, iar un link Next vă permite să vedeţi şi alte recomandări.

img64

Situl se foloseşte de datele de pe IMDB.com şi speră să supravieţuiască via Amazon, în măsura în care utilizatorii sitului, găsind un film sugerat îl vor şi cumpăra. Dacă un film v-a reţinut atenţia puteţi să îl adăugaţi la Wish List, pentru a-l regăsi ulterior. Evident acum e nevoie de un cont pe acest sit (pentru moment nu validează adresa de email). În viitor urmează să găsim active alte opţiuni, care vor da şi o dimensiune socială sitului. Personal îi doresc succes sitului. Ideea e interesantă şi dacă autorul va găsi motivaţie ar putea ieşi ceva foarte util.

img65


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (3 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

1 comentariu

  1. zondron spune:

    Ceva asemanator: TasteKid.com, facut de un roman.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *