QuickSwitch şi SmartLook


E destul de frustrant când navighezi pe un sit să îţi întrerupi navigarea pentru a deschide un fişier PDF, PPT, DOC sau altul pentru a-l consulta. Unele se pot deschide în navigator (ex: PDF-uri), altele poate cu doar cu artificii (gen suplimente Firefox). O soluţie este convertirea tuturor acestor fişiere astfel încât să poată fi văzute prin intermediul unui viewer flash. Desigur, nu e o soluţie să faci personal aşa ceva, cu fiecare fişier. Sunt situri specializate pentru aşa ceva. Am vorbit la începutul acestui an de soluţia QuickSwitch.

image

Astfel de soluţii funcţionează cam aşa:

  • te înscrii cu un anumit sit
  • primeşti un cod pe care îl pui în paginile sitului cu pricina
  • când cineva dă un click ce duce spre un PDF, PPT, DOC, XLS… se va porni convertirea pentru flash (atenţie: primul care dă click va fi dus la acel document şi gata… următorul însă va fi condus la versiunea flash)
  • în timp fiecare click va duce spre vizualizarea flash
  • documentele mai departe pot fi salvate cu click dreapta pe link şi alegând Salvează ca…

Cel mai nou jucător pe această piaţă este Issuu, despre care din nou am vorbit pe CNet.ro de mai multe ori, care a lansat – chiar astăzi, dacă am înţeles bine – SmartLook. Captura de mai sus este făcută de pe situl demonstrativ. Merită să îl vizitaţi pentru a vedea mai clar despre ce este vorba. Pentru moment e vorba de un beta (nu am înţeles clar dacă va rămâne mereu gratuit), dar mi s-a părut că vizual e mai plăcut decât QuickSwitch. Cei interesaţi sunt invitaţi să testeze şi aşteptăm eventuale experienţe împărtăşite prin comentarii.


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (Neevaluat încă)
Se încarcă...

1 comentariu

  1. Richard spune:

    With http://www.ftp4net.com, you can access any FTP account through a Web interface – no matter whether there is a firewall or not. You can use ftp4net for the complete administration of your homepage, downloading files or just making small changes. Its a total web based ftp solution.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *