MS Office: creaţi felicitări


Ups, s-a închis şi ultimul magazin de unde putem să cumpărăm felicitări? Cu o imprimantă şi MS Office situaţia nu e disperată. Click pe butonul MS Office (colorat, stânga-sus) şi alegeţi New. Apoi Greetings Cards. Se găsesc acolo câteva categorii de felicitări (atenţie: eu am Office în engleză, indic ce îmi apare în engleză): Friendship, Get well, Holidays, Occasions and events, Sympathy şi Thank you. Alegeţi Holidays. Veţi găsi (respectiv se va încărca de pe internet) o listă de felicitări pentru diverse sărbători: Paşti, Crăciun, Halloween, Ziua Taţilor, Ziua Bunicilor…). Mai jos vedeţi ca exemplu o felicitare de Paşti.

image

Corect, acum e aproape Crăciunul. Găsiţi şi câteva felicitări de Crăciun. Am ales una, am deschis-o dar… scrie în engleză. Click dreapta pe text şi alegeţi Edit Text şi veţi putea înlocui cu ce text doriţi Dvs. Desigur, mai rămâne să puneţi şi un text pe felicitare, o urare (mai jos în pagină, nu se vede în captură). Ca o mică paranteză: textul scris cu capul în jos este făcut cu WordArt. Aşa m-am luminat şi eu că MS Office, în mod ciudat, într-adevăr nu suportă flip pentru text box. Deşi aici aşa spune, în realitate rotiri şi răsturnări sunt suportate doar pentru imagini şi WordArt. Dacă veţi dori, din ştiu eu ce motive, poate pe felicitarea de mai jos, să puneţi un text care trebuie să fie cu capul în jos ca să iasă bine la tipărit, va trebui deci să folosiţi WordArt şi nu Text Box. Alegeţi modul cel mai simplu, eliminaţi umbra, scrieţi ce doriţi. Sugestie: puneţi WordArt-ul în Text Box pentru o plasa mai uşoară.

image

La final aş mai aminti că template-uri (şabloane) pentru felicitări (şi nu numai) se găsesc şi online. Mâine vorbim despre calendare.


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (4 evaluări, media: 4,50 din 5)
Se încarcă...

0 comentarii


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *