MersulTrenurilor.ro


Din câte văd, subiectul CFR l-am abordat ultima oară în 2004! De atunci lucrurile nu s-au schimbat teribil de mult la mersul trenurilor oferit de CFR. Îl găsiţi la InfoFer.ro şi la MersulTrenurilorCFR.ro. Azi-dimineaţă, când am vrut să verific un tren, ambele situri generau eroare la căutare. Aşa se face că, săpând mai departe pe net pentru o soluţie am dat de MersulTrenurilor.ro (da, fără CFR în coadă). Pare a avea baza de date proprie (pentru că mergea când celelalte nu mergeau), deci merită reţinut măcar ca alternativă când pică soluţia “oficială”. Ceea ce mi-a sărit în ochi la acest din urmă sit este autocompletarea: începi să scrii localitatea de plecare sau sosire şi ţi se oferă o listă în baza literelor indicate.

image

După cum vedeţi mai sus, situl oferă posibilitatea căutării unui tren după o rută (plecare, sosire, eventual şi via); a trenurilor ce pleacă/sosesc dintr-o staţie; respectiv detaliile despre un anumit tren (indicat prin codul numeric). Informaţiile sunt la obiect, ceea ce înseamnă că ar fi de ajuns în cele mai multe cazuri. Versiunea oferită de CFR este însă cu mai multe opţiuni. La căutarea trenului permite de exemplu nu doar alegerea unei date ci şi a unui interval orar sau a numărului maxim de conexiuni. Apoi la MersulTrenurilor.ro ce mi se pare că lipseşte şi ar uşura mult folosirea este un buton de căutare pentru întoarcere (adică inversând plecare cu sosire). Şi estimatorul de preţ lipseşte aici. Poate sunt aspecte ce vor fi corectate în timp.

image image


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (2 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

1 comentariu

  1. lex spune:

    Doar ca mersultrenurilor.ro nu e de incredere. Chiar acum de sarbatori am cautat ceva tren si zicea ca e ok, circula, cand ajung la gara vad ca acum de sarbatori nu circula. Pe urma vin acasa si intru pe infofer.ro si acolo era trecut corect ca in data de 25 nu circula…


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *