Muzică de fundal? Alegeţi!


Nu ştiu alţii cum sunt, dar eu unul prefer când lucrez la calculator să ascult ceva. Nu o muzică prea puternică sau prea veselă. La serviciu apelez la radio, dat destul de încet, dar nu e soluţia care îmi place cel mai mult. Prefer o muzică instrumentală, fie ea gen new age (fără vreo preferinţă spre respectiva filosofie), fie clasică. M-am bucurat să citesc astăzi aici despre o “maşinărie” de generat muzică de inspiraţie să îi zicem orientală/budistă. FM3 Buddha Machine Wall oferă un perete de mici “difuzoare”, fiecare cu nouă variante de sunete. Puteţi lăsa unul sau crea combinaţii.

image

Evident unele combinaţii vor fi stridente, altele plăcute. Fie alegeţi un singur sunet mai cu personalitate, fie căutaţi o combinaţie plăcută (unele sunete fiind mai discrete şi cu periodicitate fixă). Dacă am înţeles bine, există de fapt astfel de “aparate” de cumpărat, webaplicaţia prezentată fiind un fel de versiune online a acestor dispozitive. Merg cu baterii, merg şi ele în paralel (adică mai multe pornite deodată), astfel că unii le folosesc pentru a acoperi de exemplu zgomotul de fundal existent în birou cu un “zgomot” mai plăcut. Dacă aveţi internet nu mai e nevoie să cumpăraţi astfel de aparate ci puteţi folosi peretele online de dispozitive!

image

Mai există o soluţie ce mi-a fost recomandată tot astăzi (mulţumesc mult Jurgen!). E vorba de o pagină care după standardele actuale este deosebit de urâtă, dar ascunde multă muzică frumoasă. Citez: An attempt to collect all live-broadcasting classical radio stations on the Web. Eu de exemplu am “testat” (şi ascult şi acum) AllClasical, un post de radio american din Portland care difuzează 24 din 24 de ore muzică clasică. Întreruperile de voce sunt puţine şi de regulă pentru a vorbi/explica piesele care urmează. Desigur, aici nu mai vorbim de soluţii flash de ascultare din pagină. În funcţie de navigatorul folosit şi programele existente pe calculator, clickurile pentru audiţie vor deschide Media Player în pagină sau lansa aplicaţii externe, gen WinAMP. În coloana din dreapta pentru fiecare post veţi avea nişte linkuri pentru audiţie… plăcută!


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (3 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

7 comentarii

 1. Undelete spune:

  E unul care şi-a făcut blog şi-l alimentează cu articolele tale. Dă-i un semnal că aşa ceva nu e în regulă, e plagiat.

  http://my.opera.com/clayd/blog/

 2. radu.capan spune:

  Multumesc de semnalare.

 3. blahblah spune:

  Mie mi-ar trebui un site de muzica de fundal (ma refer la o muzica in care nu canta) si de pe care pot sa o downloadez.

 4. RaUl spune:

  Si mie mi-ar trebui niste muzica de fundal… Pentru niste prezentari PowerPoint…

 5. moroshan spune:

  Bine v-am (re)gasit 🙂
  Muzica de fundal cautati? Desigur ca spatiul virtual este fff generos cu asa ceva, dar k sa impuskti 2 iepuri deodata (muzica super/la alegere + posibilitatea de inregistrare, super, inclusa in program/un simplu click), deci, k sa mergeti cu treaba gata, din start, vedeti aici http://www.cnet.ro/2009/03/28/radio-nonstop-cu-radiosure/ in caz ca nu ati vazut/ascultat pana acum. De pilda, daca vreti pian (piese de parca sunt coborate din RAI!) scrieti doar „piano” in stanga, sus, si aveti mai multe optiuni cool.
  Multumim pentru aceasta lui Jürgen Toth, multumim maestre Capan, multumim, inca o data, http://www.cnet.ro pentru toate aceste minunate daruri !!!
  Domnul sa va lumineze, sa ne puteti fi mereu alaturi 🙂

 6. marius spune:

  Eu as dori un script web care la un clik pe un link sa redea o melodie, dar din pacate imi apare doar 2 variante: download si open with… iar eu vreau sa cante direct pe pagina web. Am nevoie de ceva plug-in?


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *