TopDocumentaryFilms.com


Adresa acestui sit, TopDocumentaryFilms.com, spune totul despre conţinut. Din pasiunea unui european (Vlatko) a ieşit acest sit care reuneşte câteva zeci de documentare ce pot fi văzute online dar şi achiziţionate via Amazon. Dacă ar fi documentare vechi de zeci de ani atunci probabil conţinutul sitului ar fi din punct de vedere legal OK. Dar cum multe au doar câţiva ani… trageţi singuri concluziile. Autorul nu are însă de ce să îşi facă probleme, pentru că materialele sunt pe situri gen Google Video, YouTube, MegaVideo ş.a. Ceea ce a făcut el este deci o muncă de colectare.

img

Evident documentarele sunt puse pe categorii. Iată câteva: Biography (19 materiale), Military & War (45), Nature & Wildlife (25), Politics (46), Religion (17) sau Science (40). Personal nu ştiu dacă m-aş uita la un documentar de o oră la calitatea la care apare pe internet. Cel puţin poate folosi la o “pregustare”. Cel mai căutat documentar, indică topul de pe sit, este Planet Earth – The Complete BBC Series, cu celebrul David Attenborough. Iată mai jos un episod:


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (1 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

4 comentarii

 1. Viorel Sfetea spune:

  A mai intrat cineva de curand la inchisoare facand acelasi lucru. In Anglia, parca.

 2. radu.capan spune:

  Probabil vorbim de cazuri diferite. Ca publici online (pe Google Video sau alt sit) un documentar aparat de drepturile de autor – da, pot sa vad pedepse legale. Dar pentru „embed” intr-un sit a unor materiale de pe alte situri… nu cred.

 3. Berbec spune:

  Calitatea lasa totusi de dorit… Asta ar fi o alternativa pentru cei ce vizioneaza documentarele in tren, de pe netbook-uri, mobile etc
  Totusi, nimic nu se compara cu un documentar full HD si un sistem audio pe masura.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *