Tizag: Pentru webmasterii începători


Când spun “începători” spun “în primul rând pentru începători”. De fapt Tizag.com este la fel de util şi webmasterilor avansaţi, căci cine îşi umple memoria să reţină funcţii, declaraţii sau sintaxe folosite mai rar? Într-un fel Tizag îmi aminteşte de W3Schools, situl pe care l-aş recomanda şi cu ochii închişi oricărui webmaster. Dar nici Tizag nu este de lepădat. Ba dimpotrivă e o alternativă interesantă, acoperind elemente de bază dar într-un stil puţin diferit. Textele sunt concise şi evident cu multe, multe exemple. Butoanele Go Back şi Continue îţi permit să urmăreşti un anumit curs ca într-o carte, pagină după pagină.

img

Dar ce subiecte sunt tratate? Dacă nu se vede clar mai sus, iată mai jos structura sitului. După cum vedeţi, aspecte esenţiale precum HTML, CSS, JavaScript, PHP, MySQL sunt acoperite.

Situl există online din 2003. Există şi un forum. De asemenea citesc că eventualele solicitări ale cititorilor pot duce la completarea tutorialelor, fapt pe care nu l-am putut verifica. Iar dacă vreţi să ştiţi de unde vine Tizag… ei bine, e secret (ceea ce recunosc că nu mă ajută când vreau să îmi amintesc de acest sit).


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (4 evaluări, media: 4,75 din 5)
Se încarcă...

1 comentariu

  1. Valeriu spune:

    Recomand cu incredere si prg. Xara Web Designer
    Tutoriale (click) aici.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *