Comodo System Cleaner


Cu aceeaşi reţinere cu care am scris despre Comodo Registry Cleaner scriu acum şi despre Comodo System Cleaner. Produsul este fără îndoială promiţător, dar problema e că sunt opinii şi opinii despre el. Vedeţi aici cum se laudă realizatorii lui, comparându-l cu programe similare, dar lauda de sine… SnapFiles îi dă patru din cinci stele, ceea ce e bine. SoftPedia însă îi face o analiză mai la sânge, care subliniază diverse părţi bune dar nu e tocmai măgulitoare. Mai jos am făcut un scurt screencast în care am evidenţiat câte face… căci mamă câte face 🙂 .

Funcţiile lui principale ar fi trei, toate legate de ştergere sau curăţenie: în regiştri, pe harddisk şi între datele private. Eu le-am testat, am repornit calculatorul şi… merge. Desigur, nu pot garanta pentru altcineva. CSC are totuşi un sistem de backup în care nu doar regiştrii sunt salvaţi dar chiar şi fişierele candidate la ştergere: dacă după repornire totul pare OK puteţi valida curăţenia şi „gunoiul” va fi şters definitiv. Şi programul nu se opreşte aici. E multi-funcţional, incluzând diverse facilităţi pe care desigur le mai reîntâlnim pe ici pe colo în alte programe. Oferă de exemplu informaţii detaliate despre sistem, partea hardware; nici partea de soft nu este ignorată, programul ajutând nu doar la dezinstalări dar şi la aflarea de informaţii despre programele instalate. Există apoi o parte de tweak a sistemului de operare. Dacă vreţi să vedeţi ce programe pornesc deodată cu SO-ul atunci din nou CSC vă ajută. Şi facilităţile mai continuă. E un program cu pretenţii mari. Efectuând operaţii ce pot fi riscante (ştergeri în regiştrii, pe calculator) e normal să ai întotdeauna reţineri. Eu încredere totală am doar în CCleaner (după atâţia ani de utilizare fără probleme cum să nu am?). Dacă îl veţi folosi sau nu veţi alege Dvs.


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (1 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

1 comentariu

  1. andreiopt spune:

    Dle. Capan, ați avut noroc. Eu l-am testat, am repornit calculatorul şi… n-a mai mers. Iar acum, deși aș vrea să-i găsesc circumstanțe atenuante lui Comodo System Cleaner, nu prea pot. Am testat atât CCleaner, Ashampoo Winoptimizer, TuneUp Utilities sau Registry Healer (acesta mai demul), însă doar Comodo System Cleaner s-a lăsat cu ecran albastru.

    P.S. Să nu vă închipuiți că a fost o tragedie, deoarece am întodeauna un live cd pregătit și backup-ul actualizat la 24 de ore.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *