Marxio Timer: spune când şi ce vrei


Marxio Timer este o comoară de program. Îl puteţi descărca de aici, jos de tot găsind şi o versiune portabilă, de nici 500 KB. Nu ocupă mult, nu necesită instalare – nu aveţi decât de câştigat cu acest program. Ce? Vom vedea în cele ce urmează. După cum deja captura de mai jos vă spune, este vorba de un program ce permite definirea unor sarcini care să se execute la un moment dat sau cu o anumită frecvenţă. Desigur, Windows-ul are nativ un sistem pentru aşa ceva, dar e mai complicat. Acest program – dincolo de faptul că nu se pot rula simultan mai multe sarcini – este foarte simplu de folosit şi perfect în anumite contexte.

imagine

Captura vă arată că există patru secţiuni:

  1. Execute action: de aici specificaţi acţiunea, care poate fi închiderea calculatorului, hibernarea lui, afişarea unui text, rularea unei piese audio, executarea sau închiderea unui program, şi am dat doar câteva exemple.
  2. When: o sarcină poate fi executată la ora, minutul şi secunda stabilită de Dvs; sau după un timp specificat; sau din n în n minute; sau când calculatorul nu lucrează ori procesorul este sub un anumit procent
  3. Additional settings: trecerea timpului până la execuţie poate fi arătat într-o fereastră; sau programul poate fi minimizat, ascuns în systray ori ascuns de tot! puteţi pune o parolă pe sarcină şi altele
  4. Saved schemas: pentru sarcini de care aţi putea avea nevoie din nou într-o altă zi e bine să apelaţi la salvare pentru a le regăsi rapid.

Acum să vedem câteva scenarii în care programul poate fi util:

  • Un prieten ţi-a spus să îl suni peste 10 minute sau la ora 12.12: alegi Display text, acolo scriind “Nu uita să suni la X”, indici timpul şi apeşi Activate
  • Te întinzi în pat dar peste o oră vrei să te trezeşti: alegi Play sound, alegi o piesă aşa după cum ai dori (ritmată, calmă) şi apoi indici să se activeze alarma peste o oră (nu mai repet de fiecare dată: click pe Activate)
  • Inscripţionezi ceva, dar tocmai te pregăteşti să ieşi în oraş iar inscripţionarea mai ia 20 de minute; programul nu are opţiune “închide calculatorul la final” aşa că foloseşti acest program pentru a trimite în Hibernare calculatorul după, să zicem, 30 de minute (mai punem un timp de siguranţă)
  • Vrei să îţi laşi copilul la calculator o oră: selectezi Lock computer iar la timp pui o oră; mai pui şi o parolă pentru ca să nu poată anula blocarea într-o oră 🙂 ; în plus poţi ascunde de tot sarcina (să nu apară nici măcar în systray)
  • Eşti un mare meşter în ale calculatorului aşa că ai în desfăşurare o convertire a unui film; ia vreo două ore şi procesorul e folosit din plin; setezi ca atunci când procesorul nu mai e atât de utilizat să se închidă calculatorul sau să înceapă publicarea prin FTP a fişierului tocmai convertit
  • Şi câte scenarii nu se mai pot închipui!

S-ar putea pe loc programul să nu vi se pară foarte util. Dar credeţi-mă va veni ziua când veţi avea nevoie de un instrument de acest fel pentru a fixa rapid o sarcină. Atunci fie veţi avea programul acesta undeva pe calculatorul Dvs (sau pe stick, căci e portabil), fie vă veţi aminti: “parcă era pe CNet.ro un articol despre…”


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (8 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

0 comentarii


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *