WP SimpleMail: Cont de mail în WP


Urmărind evoluţia WordPress putem afirma fără nici o urmă de regret "Cu WordPress nimic nu este imposibil!" (parafrazând o reclamă pentru o marcă de automobile recunoscută pe plan mondial ca model de siguranţă şi flexibilitate). Cu ajutorul pluginurilor putem face aproape orice, am spus aproape, scuze, am greşit, de fapt orice. Iar pluginul pe care doresc să vi-l prezint astăzi întăreşte această afirmaţie. WP SimpleMail nu este un nou plugin de redactare şi trimitere de newslettere de genul lui MailPress, ci mai mult, el este un fel de Outlook sau GMail integrat în WP (fiind la început de drum în nici un caz o concurenţă serioasă pentru aceste servicii de mail, însă cu ajutorul acestui plugin bloggerii înrăiţi nu vor mai părăsi defel interfaţa de administrare – back-end – a WP). Ideea în sine nu este rea, mai ales că ea este foarte simplu de pus în practică.

imagine

Odată instalat pluginul, WP poate fi folosit ca şi cont de mail personal. În partea de administrare va fi afişat un nou meniu Email. Pentru început trebuie să accesaţi submeniul Configure, aici după cum ne spune numele puteţi configura datele contului de mail pe care doriţi a-l urmări prin WP. Un aspect foarte important de reţinut este faptul că pluginul funcţionează doar cu conturi ce permit acces POP3 sau IMAP. Şi nu sunt multe servicii de mail care oferă acest serviciu gratuit. GMail este cel mai cunoscut. Şi cu el voi exemplifica paşii următori. La opţiunea Host indicaţi adresa serverului de mail, poate fi o adresă IP, un nume de domeniu sau un server local, ceva de genul mail.domain.net:143 (tipic pentru acces IMAP), pentru GMail indicaţi mai bine pop.gmail.com:995 (autorul specifică explicit faptul că din diferite motive Google nu permite extragerea datelor prin IMAP, poate pe viitor). În continuare cere numele user-ului, adică adresa de email, urmând parola contului. Apoi puteţi seta numărul de mesaje per pagină şi afişarea de notificări la primirea unor noi mailuri în meniul de administrare (asemănător notificărilor de update pentru plugin-uri). Următoarele setări sunt pentru funcţii avansate care se pot lăsă în modul default (pentru GMail indicaţi la Flags: /pop3/ssl/novalidate-cert). Pentru alte detalii puteţi consulta situl autorului.

image

Celelalte două submeniuri, Inbox şi Compose, se explică de la sine. Din păcate la mine nu a funcţionat din motive încă neelucidate afişarea emailurilor într-un mod vizual curat, aşa, ca în capturile de pe pagina pluginului.

Pentru a preîntâmpina "umflarea" cutiei Inbox vă recomand ca înainte de testarea/folosirea acestui plugin să bifaţi opţiunea Activaţi POP pentru mesajele primite de acum înainte (cel puţin aşa se cheamă în Gmail la Setări / Redirecţionare şi POP/IMAP) în contul dvs. de email, la activarea protocolului POP3.

imagine


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (2 evaluări, media: 4,50 din 5)
Se încarcă...

2 comentarii

  1. jürgen.toth spune:

    Un plugin WP adresat exclusiv utilizatorilor GMail este My GMail: http://wordpress.org/extend/plugins/my-gmail/

  2. jürgen.toth spune:

    Interesant ca alternativă pare a fi şi pluginul WP Mail SMTP, mai ales că a fost actualizat recent: http://wordpress.org/extend/plugins/wp-mail-smtp/


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *