Delibro.ro: Construieşte-ţi arborele genealogic online


Dacă acum câţiva ani Radu prezenta aici un site străin pentru construirea arborelui genealogic, mai deunăzi am descoperit un site românesc care face (cam) acelaşi lucru. Delibro.ro pare a fi un site nou după interfaţă şi numărul de utilizatori înscrişi pe forum. Cu toate acestea eu personal am încercat în premieră să îmi construiesc arborele cu neamurile din partea părinţilor mei, merge repede şi… arată destul de bine. Iată ce oferă Delibro:

– construirea arborelui genealogic într-un mod simplu şi cu o interfaţă prietenoasă

– vizualizare ascendenţi şi descendenţi

– posibilitatea folosirii opţiunii de aflare a gradului de rudenie

– posibilitatea de a fi la curent cu toate evenimentele dintr-o anumită perioadă

– tipărirea arborelui genealogic într-un mod cu totul şi cu totul special

imagine

Modalitatea de introducere a datelor este destul de bine gândită, simplă şi eficientă. Începi mai întâi cu tine, după care obligatoriu trebuie introduşi părinţii, urmând apoi restul neamurilor. Un prim neajuns este că la un moment dat când se umple pagina de rude începând de la străbunici şi până la strănepoţi, cei de jos nu se mai văd cum trebuie. Lucrul pozitiv e că arborele se poate afişa în mai multe moduri: ascendent, descendent, total şi familie. Atenţie cu opţiunea "Resetare arbore". Cu acea opţiune poţi şterge tot ce ai introdus până în momentul respectiv. Există posibilitatea de a restricţiona accesul la vizualizarea arborelui. Poţi obţine o adresă de genul: www.numeletau.delibro.ro

Trebuie să spunem că Delibro oferă două categorii de conturi: gratuite şi plătite (gold). Contul Gold costă 5 euro, se plăteşte o singură dată şi plata poate fi făcută prin intermediul telefonului mobil, plată certificată de paybysms.ro. Avantajele unui cont gold sunt: protecţia datelor pe serverul lor de bake-up, tipărirea arborelui, număr nelimitat de persoane introduse, posibilitatea de a lua legătura cu ceilalţi membri, anunţarea prin e-mail în legătură cu datele importante din arborele genealogic (aniversări).

imagine

Nu am studiat încă alte servicii străine care îţi oferă posibilitatea creării unui arbore, dar Delibro mi se pare promiţător, e românesc şi dă un plus de… siguranţă prin contul de tip gold.

Dacă înaintaşii familiei noastre nu s-au ocupat de ideea de arbore genealogic, noi azi avem posibilităţi mai variate şi mai user friendly de a o face. Indiferent ce modalitate sau serviciu veţi folosi, crearea unei istorii a familiei se poate dovedi utilă pentru urmaşii tăi care pe lângă că vor şti cine le-au fost înaintaşii, te vor respecta un pic mai mult pentru moştenirea preţioasă a acestor informaţii.


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (8 evaluări, media: 4,13 din 5)
Se încarcă...

4 comentarii

 1. Anonymous spune:

  Altul nou: Arbogen.ro.

 2. Diana spune:

  Cum se poate realiza un arbore genealogic?!

 3. loooooooool spune:

  Eu stiu cum se face un arbore genealogic, dar vroiam sa fie ceva mai special, de aia am cautat pe net. Mersi mult pt idei.

 4. Fiodor spune:

  Nu-i chiar asa de usor. In realitate sint multe obstacole, mai ales pentru cei, stramosii carora au migrat din alte tari.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *