Webmasteri: articole şi resurse utile


Button-Download.com este un sit interesant care va deveni cu atât mai util cu cât va conţine mai multe “elemente”. Pentru moment sunt vreo două zeci şi ceva de butoane, care pot fi descărcate toate deodată sau individual, în format PNG sau PSD. Ambele formate permit ca, folosind un editor mai puternic (poate fi Photoshop, eu rămân cu Paint Shop Pro), să pui pe aceste butoane ce text doreşti în câteva secunde. Butoanele existente arată bine şi ideea în sine e interesantă. Ştiu că există o piaţă mare de webaplicaţii ce generează butoane, dar puţine arată bine. Aici, având imaginea de bază poţi tu pune textul aşa cum vrei / cât de bine ştii.

imagine

Rămânem la capitolul imagini cu două articole mai recente ce oferă colecţii de iconiţe. Primul oferă nişte seturi generice: 30 Fresh Excellent Icon Sets. Al doilea e orientat pe RSS: Ultimate RSS Feed Icon Collection: Over 1500+.

imagine

Mai departe… MooTools. Cel mai adesea aici pe CNet scriem despre jQuery, dar MooTools este o bibliotecă JavaScript cam la fel de cunoscută şi totodată excepţională. Recent am rămas impresionat de Mocha(ui), o bibliotecă pentru interfeţe de webaplicaţii bazată pe MooTools care poate să facă lucruri magice precum acest demo. Folosinţe: Web Applications; Web Desktops; Web Sites; Widgets; Standalone Windows and Modal Dialogs. Mi-a plăcut de asemenea managerul de fişiere realizat tot cu MooTools. Dacă subiectul vă interesează, acum o lună a apărut un articol intitulat 20 Excellent Mootools Techniques for Rich User Interface.

imagine

La final o serie de articole pe teme foarte variate dar care mie mi s-au părut valoroase şi poate măcar la unele veţi dori să vă puneţi un semn de carte.

Cam atât…


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (3 evaluări, media: 4,67 din 5)
Se încarcă...

0 comentarii


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *