Samantha Swift şi atingerea de aur


Se pare că până acum nu am mai scris despre aventurile Samanthei Swift. Personal am mai jucat cel puţin un joc cu această eroină, iar întoarcerea ei nu pot decât să o salut. Consider că există o inflaţie teribilă de HOG-uri (hidden object games), dar unele merită atenţia când combină grafica de calitate cu o poveste bună şi mini-jocuri pe cât se poate originale. Samantha Swift and the Golden Touch ne-o readuce în atenţie pe eroină – o Indiana Jones într-un fel – şi iarăşi pe urmele tatălui ei. Acum avem de-a face cu legenda regelui Midas: vă amintiţi? orice atingea devenea aur. Dar mai multe nu vă dezvălui din poveste.

imagine imagine

Vă spun însă că ea ne poartă prin diverse locuri pe harta lumii. Merită să urmăriţi şi firul poveştii, dar, ca la orice joc de acest gen, nu e obligatoriu. Evident, cea mai mare parte a jocului o reprezintă scenele în care trebuie să găsiţi suite de obiecte (de regulă în două ture). Încă de la început descoperiţi un scanner care vă ajută să depistaţi forma obiectului de căutat (util pentru cei mici sau când ne e lene să punem mâna pe dicţionar să vedem ce înseamnă un cuvânt necunoscut nouă). Există în plus şi un sistem de hinturi (căutaţi fulgere) care e destul de generos (dar neinfinit). Unele obiecte de găsit apar scrise cu albastru: e semn că trebuie să faceţi ceva în scenă pentru a le găsi. Plimbaţi mouse-ul pe ecran şi veţi vedea semnalizat vizual locul unde se poate face ceva (gen: ia lopata şi sapă, sau pune chibritul peste lumânare ş.a.). Există – faţă de alte jocuri cel puţin – destul de mult sens pentru ce vi se cere, ceea ce e de apreciat.

imagine imagine imagine

Grafica este foarte îngrijită. Nod în papură i se poate găsi, dar e printre HOB-urile cele mai bune – după mine. Muzică adecvată, mini-jocuri puse inteligent, şi o lungime a jocului care vă va da bătaie de cap pentru câteva zile. Dacă vă blocaţi undeva există walkthrough-uri pe web. Puteţi porni de aici.


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (2 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

0 comentarii


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *