Citeşte din laptop ca dintr-o carte


Unul dintre lucrurile care îmi plac la netbook e că poţi roti (fizic dar evident şi software) ecranul astfel încât să îl ţii ca o carte deschisă, doar că cu textul într-o parte (eu prefer dreapta) şi citi lejer… pe tren, într-un parc, unde eşti. Desigur, acest lucru îl pot face şi majoritatea laptopurilor. Trebuie să vedeţi dacă partea soft a driverelor video nu include deja această facilitate, de rotire a ecranului cu 90, 180 şi 270 de grade. Dacă da, problema e rezolvată. Ceva e totuşi deranjant: mouse-ul va rămâne “poziţionat” ca şi cu monitorul pus normal. Dacă aţi încercat vreodată să lucraţi aşa ştiţi ce frustrant este (“lucra” se rezumă de regulă la citit, dar şi atunci ai nevoie de un click şi trebuie să fii atent că mutat la dreapta este de fapt mutat sus, sau altcumva).

imagine

Martin semnala ieri un program simpatic: EeeRotate. Nu, nu merge doar cu Asus EEE, ci cu orice calculator. Programul stă în systray şi defineşte nişte combinaţii de taste, pe care le vedeţi în captura de mai jos, stânga. În dreapta captura nu este din program ci din opţiunile plăcii NVIDIA, unde, chiar şi fără acest program, pot face rotirea monitorului. Şi atunci de ce EeeRotate? Programul mai face ceva deştept: inversează şi mouse-ul corespunzător. Dacă aţi rotit ecranul cu 90 de grade, şi mouse-ul se va mişca în conformitate cu noua “situaţie” a ecranului. Excelent!

imagine

Important: Ca să meargă programul, trebuie neapărat să îl instalaţi pe calea C:\Program Files\EeeRotate. Lansaţi EeeRotate.exe, care lansează iRotate.exe şi sakasa.exe.


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (6 evaluări, media: 4,33 din 5)
Se încarcă...

0 comentarii


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *