Directory Synchronize Pro (gratuit)


În ciuda numelui, Directory Synchronize Pro este un program gratuit, mai mult, open source. Programul există din 2003 (deci se poate să fi auzit de el) şi ultima actualizare a fost în februarie 2009 (deci nu e un proiect mort). Este foarte util dacă doriţi să aveţi fişierele dintr-un director sincronizate pe acelaşi calculator (evident cu alt director) sau în reţea (fără suport FTP, din păcate). Avantajele categorice ale acestui program sunt: 1) e mic (700KB); 2) nu necesită instalare (deci portabil); 3) realizat fiind în Java, merge sub Windows, Mac şi Linux deopotrivă. În plus e foarte simplu de folosit (adică excelent pentru începători).

imagine

Ne putem imagina diverse scenarii, dintre care poate cel mai comun ar fi un folder cu documente pe care dorim să le avem şi la serviciu şi acasă (personal recomand Dropbox pentru aşa ceva), şi ne vom folosi de o memorie USB. Practic vrem ca rapid să inserăm memoria USB, să se copieze fişierele modificate (nu toate, ci doar cele care diferă de ce există deja pe stick), iar apoi la destinaţie (ex: acasă) de pe stick să copieze pe al doilea calculator fişierele noi. Cu DirSync Pro e foarte uşor. Profesioniştii vor profita de faptul că poate fi executat şi din comenzi, fără interfaţa grafică (util pentru sarcini batch).

În principiu toată “filosofia” se învârte în jurul definirii unui director sursă şi a unuia destinaţie, alegând unul dintre cele trei moduri de sincronizare: din A în B, din B în A, identic între A şi B. Am pus mai jos o captură ceva mai mare cu partea de setări pentru sincronizare (setările implicite). După cum vedeţi, puteţi seta excluderea unor foldere sau fişiere, intrarea în adâncime în directoare, ba chiar şi păstrarea unor copii ale fişierelor modificate (dacă cumva regretaţi copierea lor). După ce aţi definit o sarcină mai rămâne să o lansaţi. Aveţi şi un mod de previzualizare, util când faceţi şi ştergeri pentru a vedea înainte cam ce se va întâmpla. Nu permite executarea sarcinilor în mod automat, dar aceasta pentru că vrea să rămână cât mai simplu şi universal.

imagine


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (1 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

2 comentarii

  1. jürgen.toth spune:

    Il voi testa cu siguranta, chiar daca pana acum am folosit Toucan Portable cu mici intreruperi in care am testat si PureSync.

  2. jürgen.toth spune:

    Un alt program free si portabil de sincronizare a datelor din diferite locatii este Allway Sync, accesibil aici: http://allwaysync.com/download.html


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *