GFI Backup 2009 – Home Edition


Din păcate nu reuşesc să testez personal toate programele. GFI Backup 2009 are din 14 mai (vezi comunicatul) o versiune gratuită: Home Edition. O găsiţi aici, eu descoperind-o via SnapFiles, care îi acordă 5 stele, adică Excellent. Dacă nu folosiţi deja un alt program de back-up, haideţi să vedem ce oferă acest program. Pe pagina lui oficială găsiţi o listă completă de facilităţi oferite, precum şi multe capturi. Foarte pe scurt este vorba de un program ce face copii de siguranţă la documentele, fotografiile, muzica, emailurile şi orice fişiere vitale Dvs, folosind un “vrăjitor” cu câţiva paşi. Copia poate fi salvată pe calculator, prin reţea, pe CD/DVD, pe memorii USB sau publicată via FTP pe un server. Oho!

imagine

Să mai vedem ce face programul. Este simplu de folosit, prin “vrăjitorul” deja menţionat. Face sincronizare (pentru a copia de exemplu doar fişierele noi). Ştie să salveze informaţiile importante din Internet Explorer, Firefox, Opera (gen semne de carte, setări…), precum şi emailurile din Microsoft Outlook, Outlook Express, Thunderbird, Eudora. De asemenea setări din Windows şi altele. Arhivele sunt în format ZIP, deci nu veţi avea probleme să le fructificaţi de pe un CD peste 10 ani, când poate nu veţi mai avea acest program instalat. Arhivele în plus pot fi criptate. Permite definirea de sarcini, cu rulări generate de ce eveniment doriţi Dvs (ex: manual, la o anumită oră, din 3 în 3 ore…), aplicându-se filtre (pentru ca de exemplu dintr-un anumit folder să fie luate doar fişierele, să zicem, *.JPG). Şi aşa mai departe. Vedeţi mai detaliat aici.

imagine

Să vedem pe scurt “vrăjitorul” (wizard-ul).

 • General – definiţi datele esenţiale ale sarcinii (inclusiv email, dacă doriţi să fiţi notificat prin email de exemplu când apar probleme)
 • Source – este evident vorba de sursa pentru copia de siguranţă; după cum am spus pot fi fişiere, directoare, setări, emailuri, regiştri… multe!
 • Destination – unde să se pună backup-ul? pe calculator sau un dispozitiv extern, în reţea sau prin FTP…
 • Options – de exemplu pentru criptare, grad de comprimare, mod de backup (incremental)
 • Scheduler – când să se execute sarcina? când cereţi expres? la pornirea Windows-ului? la o anumită oră dintr-o anumită zi din săptămână?
 • Events – este pentru situaţiile excepţionale (erori, avertismente)

Chiar dacă nu l-am testat personal, pare un program foarte bun. Opţiuni multe şi totuşi utilizare simplă. Pentru unii dintre Dvs sunt sigur că va merge ca o mănuşă.

PS: Nu uitaţi cât de important este să vă faceţi copii la fişierele vitale!


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (1 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

4 comentarii

 1. Doru Constantin spune:

  Acesta este (fostul) Titan Backup.

 2. radu.capan spune:

  Imi era de undeva cunoscuta interfata… si nu stiam de unde. Deci am testat totusi acest program, dar sub alt nume. Multumesc de precizare.

 3. jürgen.toth spune:

  Mie mi-a fost util (pana acum) FBackup.

 4. Nu pot sa dezinstalez GFI Backup 2009 – Home ed.. Lipseste file install.log si wiseuninstall, ca sa aplic metoda de pe forum pentru uninstall. Nu am nici fisierul uninstall. Deoarece nu am memorie mare si GFI ocupa foarte mult, doresc sa-l dezinstalez. Ma poate ajuta cineva?


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *