PrintFriendly: nu mai tipăriţi elemente nedorite


Aş putea să încep ecologist sfătuindu-vă să nu tipăriţi decât când e foarte-foarte necesar. Dar oricare ar fi motivaţia Dvs, dacă este să tipăriţi o pagină web e bine să vă asiguraţi că tipăriţi doar ce doriţi, nu întreaga pagină web, cu toate elementele de design irelevante pentru Dvs. O soluţie ar fi să marcaţi cu mouse-ul, copiaţi şi lipiţi (copy & paste) într-un program gen Notepad (dacă vă interesează strict textul) sau MS Word (dacă vă interesează formatările textului şi/sau imaginile). O altă soluţie vine de la PrintFriendly, o soluţie tare simpatică pe care am testat-o de mai multe zile (ocazie cu care am sesizat de câteva ori că situl era jos – probabil mici probleme de început de drum).

imagine

Puteţi folosi PrintFriendly în mai multe feluri:

  • accesând situl şi indicând acolo pagina pe care o doriţi tipărită;
  • folosind un bookmarklet (o soluţie ce aminteşte de extraordinarul Readability);
  • iar webmasterii (în general, şi fanii WordPress în special) pot folosi un mic cod JavaScript (ori plugin WP).

PrintFriendly are câteva facilităţi care îmi plac mult. În primul rând puteţi edita suplimentar conţinutul evidenţiat/extras de webaplicaţie. Plimbaţi doar mouse-ul peste o imagine sau un paragraf de text şi veţi vedea un cadru roşiatic – cu un click aţi şters conţinutul (există şi undo pentru tratarea regretelor). De asemenea, cu o simplă bifare (remove images) puteţi să eliminaţi imaginile din articol. În fine, pasul următor este tipărirea materialului sau exportarea lui ca PDF (atenţie, la diacritice – probabil generic la UTF-8, mai face probleme).

Bookmarkleturile PrintFriendly şi Readability fac casă bună împreună. Merită avute în preajmă. La final un videoclip de prezentare.


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (1 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

1 comentariu

  1. jürgen.toth spune:

    Un alt bookmarklet care permite tipărirea unor site-uri într-un mod simplu este Joliprint: http://joliprint.com/bookmark-instructions/


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *