Prea multă muzică? Ştergeţi dublurile


Dacă sunteţi genul “strângăreţ” când vine vorba de muzică atunci se poate să aveţi câţiva giga de MP3-uri din diverse surse: descărcări de pe situri, CD-uri, emailuri… Şi probabilitatea este mare să aveţi aceleaşi piese de mai multe ori, cu titluri diferite, cu encoding-uri diferite, ş.a.m.d. Pentru a reduce din volum există câteva soluţii. Vom vedea în continuare două. Duplicate Music Files Finder este scris de un român, care din păcate nu şi-a mai actualizat “creaţia” de mult-mult timp. Interfaţa cere puţină adaptare, dar apoi nu ar trebui să ridice mari probleme.

imagine

Important: nu ştergeţi orice spune programul că este duplicate. Fiţi atenţi la criteriul pe care l-aţi ales (Comparision Mode) şi asiguraţi-vă că identificarea dublurilor este corectă. Programul DMFF include şi alte facilităţi legate de fişierele MP3 (redenumire, editare taguri şi altele). Vă invit pentru mai multe informaţii despre program să vedeţi recenzia semnată acum doi ani de Softpedia.

Trecem la un alt program: Similarity (actualizat ultima oară la 17 mai). Acesta ia o altă cale: încearcă să detecteze eventualele dubluri nu doar în baza numelui fişierului sau tagurilor, ci şi după linia melodică (unlike standard duplicate finders, the program checks the similarity of the actual sound content, not just the music tags or file content as it is done with byte to byte comparison methods). La final se oferă rezultatele analizei şi puteţi lua decizia de a şterge eventual anumite fişiere (de siguranţă şi ascultaţi-le).

imagine 

Dacă folosiţi alte programe pentru a scăpa de dubluri (ne referim la muzică) indicaţi-le în comentarii.


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (6 evaluări, media: 4,33 din 5)
Se încarcă...

2 comentarii

 1. GadgetNews spune:

  Multumesc. La un moment dat chiar ma intrebam cum am sa „unesc” muzica de pe calculatorul desktop cu cea de pe laptop, multe melodii fiind aceleasi, dar nu toate. Si nu sunt separate in foldere. 🙂

 2. Florin Anghel spune:

  Salut.
  Cer scuze pentru deranj.
  Care din cele doua programe este mai bun pentru Winamp?
  Numai bine.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *