Delicious şi căutarea pe teme (taguri)


Fie că folosiţi, fie că nu folosiţi Delicious, sistemul de semne de carte (bookmarks) online utilizat de milioane de internauţi, aţi putea să apelaţi totuşi la respectivul sit pentru a găsi articole interesante. Cea mai rapidă cale este să mergeţi direct pe pagina celor mai populare bookmark-uri: delicious.com/popular. Dacă nu vă interesează subiectele populare ci cele recente, scrieţi simplu delicious.com/recent. Să revenim însă la subiectele populare. Evident vor fi cu tonele, dar pe Dvs vă interesează cele dintr-un anumit domeniu. Ce facem? Completăm puţin adresa: delicious.com/popular/wallpapers, delicious.com/popular/jquery sau delicious.com/popular/wordpress sunt câteva exemple.

imagine

Din păcate dacă mergem pe partea cu subiecte populare nu putem combina taguri. Probabil cândva problema se va remedia, pentru că tagurile se pot combina, în modul simplu. Astfel putem oricând găsi nişte articole pe temele pe care le dorim scriind adrese de genul delicious.com/tag/php+mysql. Cu un + între taguri puteţi adăuga oricâte. Deci evident şi unul singur 🙂 . Vă interesează strict o temă? Folosiţi adrese gen: delicious.com/tag/photos, delicious.com/tag/freeware sau delicious.com/tag/addons. În fine, dacă vă interesează să aflaţi mai mult, pagina Help detaliază lucrul cu taguri, de unde aflăm şi de alte combinaţii precum delicious.com/tag/system:filetype:mp3. Fanii RSS se pot abona la orice listă au combinat prin jocul cu tagurile: în josul paginii vor găsi url-ul necesar pentru abonare.

PS: Evident, există şi alte locuri unde se pot găsi articole interesante, folosind criterii asemănătoare. Probabil multora gândul le fuge imediat la Digg (şi la diverse clone tematice).


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (1 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

0 comentarii


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *