Windows 7 pe româneşte


Ferestre 7 Windows 7 vorbeşte româneşte! Dacă aţi dat recent o raită pe la Windows Updates aţi putut sesiza peste 30 de update-uri opţionale, constând din pachete pentru tot atâtea limbi. Este îmbucurător şi ar fi excelent dacă şi la final – adică din toamnă – Windows 7 va funcţiona cu atâtea limbi, poate şi cu o comutare mai uşoară decât în Vista şi alte versiuni mai vechi. Şi da, româna apare printre numeroasele limbi, aşa după cum puteţi vedea în captura de mai jos. În câteva minute se vor descărca cei 32MB necesari. Apoi mai este nevoie de o repornire a calculatorului după care putem face schimbarea.

imagine

Mergeţi în Control Panel şi la grupul Clock, Language, and Region alegeţi Change display language. În tabul Keyboards and Languages veţi putea alege una dintre limbile instalate anterior. În cazul meu am pus suplimentar doar româna. Alegeţi limba, click pe OK după care acceptaţi invitaţia de Log off şi Log in pentru ca limba să fie activată.

imagine

După aceasta Windows 7 va fi pe româneşte! Nu am stat să studiez nici cât de mult e tradus în română, nici să apreciez calitatea traducerii. Cu siguranţă cea mai mare parte se bazează pe traducerea din Vista, completată acolo unde era necesar. Personal nu sunt fanul sistemelor de operare în română (căci e dificil să găseşti echivalentul când ai o problemă şi tot internetul îţi explică paşii în engleză cum să faci), dar cred că pentru mulţi un Windows 7 (gratuit până la anul) pe limba noastră va fi atrăgător.

imagine

Am mai făcut câteva capturi pentru cei care vor să vadă înainte cum va arăta Windows 7 în română.

imagine

imagine

imagine


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (6 evaluări, media: 3,83 din 5)
Se încarcă...

0 comentarii


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *