Cum pui calendar pe tapet (şi tapeturi de iunie)


Există unele programe pentru tapeturi (chiar dacă acum nu îmi vine în minte nici unul) care permit punerea de calendare peste imagine, chiar în imagine. Sunt apoi programele care pun calendar peste tapet, interactiv (gen Railendar). Dar sunt şi tapeturi ce vin din start cu calendar. Este practica SmashingMagazine care, lună de lună, ne oferă câteva zeci de tapeturi cu sau fără calendar, la diverse rezoluţii. Le vom vedea pe cele pentru iunie, dar mai întâi să vedem o webaplicaţie ce permite să “lipeşti” rapid un calendar peste o imagine. Din păcate calendarul va fi în engleză (M T W T F S S în loc de L M M J V S D), dar nu cred că e mare deranj, mai ales dacă sunteţi atenţi să setaţi săptămâna să înceapă cu luni.

imagine

Să facem deci cunoştinţă cu Wallpaper de la BigHugeLabs. Puteţi încărca o imagine de pe propriul calculator sau lua una de pe web (Flickr, Photobucket sau url generic – eu am luat de aici). Dacă are dimensiuni de tapet şi doriţi să le conservaţi, atunci partea cu Keep this part of my photo visible… nu vă interesează. Asiguraţi-vă că la Size aţi lăsat-o pe cea originală (sau cea dorită, dacă doriţi scalare). Acum vine partea cu calendarul: alegeţi luna şi anul şi bifaţi Week starts on Monday. Mai sunt şi alte opţiuni cu care să vă jucaţi (poziţionare, culoare, efecte pe imagine…). La final click pe Create şi veţi avea imediat imaginea cu calendar cu tot. Poate cândva vor fi suportate şi alte limbi. Căci ce ar fi greu? Doar nişte liste cu lunile şi iniţialele zilelor.

imagine

Şi acum înapoi la SmashingMagazine. Dacă vreţi tapeturi pentru luna iunie, cu calendarul scris (în forme mai estetice decât ce poate webaplicaţia de mai sus), mergeţi la Desktop Wallpaper Calendar: June 2009. Românaşii au iarăşi nişte tapeturi pe acolo. Ca de obicei includ câteva mostre.

imagine


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (3 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

0 comentarii


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *