Pe scurt despre Google Wave


Săptămâna trecută Google a făcut valuri când a lansat Google Wave. Nu tocmai inspirat, Google nu a reuşit să creeze un clip de promovare la obiect, furnizând doar un clip de peste o oră, de la lansarea oficială. Nu ştiu câţi vor avea răbdare să îl vadă, dar evident conţine detalii interesante. Pe scurt Google vorbeşte despre noul său produs ca fiind “cum ar arăta emailul dacă ar fi fost inventat astăzi”. Deja GMail-ul reprezintă un progres enorm faţă de “începuturi”: chat încorporat, vizualizarea, ba chiar şi editarea unor tipuri de fişiere ataşate, gruparea discuţiilor, diverse alte instrumente (de regulă de la GMail Labs). Se poate mai mult? Da, se poate…

imagine

După cum vedeţi din captura de mai sus, noua formă de comunicare este foarte socială. E de fapt o combinaţie email-chat, cu unele facilităţi noi (gen: revenirea şi corectarea la ceva ce ai spus anterior, “comentarea” la ceva spus anterior). Conceptul cheie este evident wave-ul, sau valul. Un val este egal cu părţi din conversaţii şi documente. Oamenii pot comunica şi lucra împreună pe texte, fotografii, videoclipuri, hărţi şi altele. Orice val poate fi partajat. Orice participant poate să răspundă oriunde la mesaj, să modifice conţinutul şi să adauge participanţi în orice punct al procesului. Facilitatea playback permite apoi oricui să deruleze valul – în timp, înainte şi înapoi – pentru a vedea cine, ce şi când a spus. Am încercat să traduc puţin din prezentare. Două clipuri relevante – dar totuşi plictisitoare pentru cei care vor un rezumat – se găsesc aici şi aici.

Pentru cei care doresc informaţii suplimentare, iată câteva linkuri ce pot fi utile:

Google Wave va deveni oficial disponibil spre sfârşitul anului. API-ul este deja disponibil pentru programatorii care vor să intre în horă.


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (6 evaluări, media: 4,67 din 5)
Se încarcă...

0 comentarii


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *