Desenatori.ro


Într-un comentariu la Cum să desenezi un cap, Raluca ne semnala acum câteva zile situl Desenatori.ro. Am intrat de curiozitate pe sit şi am fost încântat de ce am găsit: o comunitate de desenatori români, unii chiar foarte talentaţi, care “pictează” şi îşi expun lucrările pe acest sit. Interesant este că fiecare desen are un player asociat aşa că de exemplu de aici puteţi vedea cum de la o “pânză” (ecran) alb s-a ajuns la pictura – electronică – cu floarea soarelui din captura de mai jos. Puteţi urmări pas cu pas procesul de desenare. Click pe ochi dacă doriţi ascunderea pensulei şi pe 1, 2, 3 sau 4 pentru a modifica viteza redării.

imagine imagine

Să cităm din prezentarea sitului. Desenatori.ro “îţi pune la încercare abilităţile de desenator şi îţi provoacă prietenii. Poate fi văzut ca un repertoriu virtual pentru artiştii grafici dar îl poţi folosi şi pentru a lăsa mesaje haioase prietenilor (şi duşmanilor) tăi. […] Instrumentele virtuale de desenat includ: forme libere, forme umplute, poligoane, suportă diferite niveluri de transparenţă şi undo pe mai multe nivele. Inovator e şi modul de a continua desenele proprii sau ale altora. Creaţiile pot fi comentate şi notate şi vor participa la concursuri.” După cum vedeţi, sitului nu îi lipseşte dimensiunea socială. Înscrieţi-vă şi verificaţi-vă talentul. Evident că un mouse nu vă va fi de prea mare ajutor, dar poate dispuneţi de dispozitive externe mai potrivite.

Dacă mai ştiţi situri similare româneşti, indicaţi-le în comentarii.


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (10 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

10 comentarii

 1. radu73mihai spune:

  Am o intrebare de ce nu mai merge Desenatori.ro? S-a desfiintat ceva, ca astazi am intrat si imi dadea eroare. De ce?

 2. radu.capan spune:

  Ei… o fi fost ceva temporar. Merge situl.

 3. andreea spune:

  Cum sa imi fac cont?

 4. radu.capan spune:

  Pe prima pagina la Desenatori.ro apare un link (in dreapta, sus): USER NOU.

 5. dany spune:

  Care prima pagina???

 6. Mihai spune:

  Site-ul e super tare!
  Merita incercat, mai ales daca ai ceva tangente cu desenul.

 7. oana spune:

  Site-ul e nemaipomenit! Succes!

 8. Am cont de mai bine de 1 an si sunt foarte multumit de site! Merge excelent si-ti poti face prieteni noi, mai bine decat pe hi5. Lumea e politicoasa si te face sa te simti mai ‘bun” prin comentariile cu care te apreciaza. Recomand tuturor…chiar si amatorilor de desen… Nu se stie cum da creatia peste fiecare! Felicitari pentru articol si „La multi ani, tuturor!”… daca tot vine Anul-Nou!

 9. mara ivan mohor spune:

  Site-ul este extraordinar!!! Imi place foarte mult sa desenez pe el!!! Pentru mine acest site este cel mai tare!!!

 10. Romina>> spune:

  Mie nu-mi mai merge Desenatori.ro poate ca… fiindca eu intru in ficare zi si poate de asta.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *