Google Squared: rezultatele-n tabele


Google a deschis astăzi accesul pentru un proiect de laborator denumit Google Squared. Pe scurt ideea este structurarea datelor de la modul listă, clasic în căutarea Google, într-un mod tabelar care să ofere unele informaţii esenţiale, dispuse pe coloane ce pot fi modificate dinamic (închise sau adăugate unele noi). Încercaţi de exemplu european countries şi veţi avea un tabel cu ţările pe o coloană, apoi o imagine (mai rar relevantă), o descriere (cam la fel), capitala, suprafaţa, moneda (în sfârşit lucruri mai utile). De la Add columns se poate adăuga de exemplu populaţia, premierul, limba… Am testat şi cu alte căutări gen catholic saints july sau popes.

imagine

Aşa după cum şi Google spune în anunţ, rezultatele nu sunt perfecte. Sunt chiar departe de perfecte, dar ideea este foarte interesantă şi foarte practică. Ce rapid ai nişte date despre planete cu o căutare după planets (deschideţi linkul – este printre cele mai relevante exemple). Sau us presidents. În schimb romanian presidents scârţâie. Am rămas surprins să văd o oarecare coerenţă la romanian poets. Ei… în timp sunt sigur că produsul va deveni mai performant.

 imagine

Interesant că dacă Romanian cities merge, orase romanesti a eşuat. Dar – şi vine un dar important! – Google Squared poate fi ajutat. În pagina cu pricina am pus cinci localităţi şi, surpriză, căutarea a prins sens pentru Google, adăugând altele pe care nu le indicasem. Vedeţi aici. Debutul e foarte interesant şi abia aştept să văd evoluând acest produs Google. Să vedem la final clipul de prezentare.


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (1 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

0 comentarii


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *