Personal Video Database


Aşa după cum spune şi numele, Personal Video Database este un program care permite să îţi administrezi baza de date de filme. L-am testat pentru că are şi o variantă portabilă (vedeţi aici) deci nu pierd nimic. Despachetaţi într-un folder fişierele şi îl puteţi şi Dvs testa instant. Interfaţa nu impresionează şi este nevoie de un oarecare timp de adaptare, dar programul face mai mult decât ai avea nevoie, cel puţin pentru început. Practic îţi poţi cataloga rapid videoteca fără să scrii tu, cel mai adesea, decât numele filmului, luându-se de pe internet afişe, detaliile tehnice (gen, durată, distribuţie şi multe altele). Iar apoi poţi căuta rapid un anumit film: dacă îl ai sau nu, l-ai văzut sau nu, e împrumutat sau nu.

imagine

Pentru a adăuga un film aveţi în principal două metode. CTRL+M pentru New Movie Master vă va afişa o fereastră precum cea de mai jos-stânga. Scrieţi la Title titlul filmului (în engleză, evident) şi se va face căutarea şi completarea necesară de date. Varianta din aproape în aproape merge cu CTRL+N, pentru New, şi paşii ar fi: 1) scrieţi titlul filmului la Original Title; 2) click pe butonul cu săgeată verde pentru preluarea afişului; 3) abia atunci (ceea ce ar putea fi doar un bug de moment) se va activa butonul similar din bara de instrumente, pentru preluarea informaţiilor text. Programul va deveni mai interesant când va fi conectat cu situri româneşti precum Cinemagia.ro sau CinemaRX.ro…

imagine

Vă puteţi astfel într-o oră sau câteva zile adăuga videoteca (după dimensiunea ei) într-o bază de date care apoi este foarte uşor de căutat şi administrat. Programul are un sistem foarte flexibil de căutare, ce permite de exemplu căutarea filmelor cu un anumit actor, ale unui anumit regizor, dintr-un anumit an sau gen ş.a.m.d. În plus filtrele pot admite mai multe condiţii combinate. Şi lucrurile nu se opresc aici. Vă invit să vedeţi această pagină cu capturi ce ilustrează facilităţile oferite pentru seriale, faptul că se poate administra şi o listă de actori (favoriţi, de exemplu) şi diverse altele. Programul funcţionează puţin cam cu hopuri, dar poate fi doar vina versiunii testate. Dacă folosiţi alte programe pentru aşa ceva indicaţi-le în comentarii.

imagine


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (3 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

5 comentarii

 1. gyges77 spune:

  Eu mi-am construit propria baza de date cu Microsoft Office Access…

 2. radu.capan spune:

  Hehe… acum cativa ani aveam si eu asa ceva. Dar totusi, un program ce „suge” date din IMDB.com sau alt sit e mai performant.

 3. Radu spune:

  Bine, bine, dar toate acestea le poate face şi bătrînul WhereIsIt.
  Ca să nu mai amintesc de alte variante, din categoria freeware, unele cu ceva vechime în spate şi cu o mulţime de facilităţi: emdb.tk, antp.be/software/moviecatalog, collectorz.com/movie, babidyxp.free.fr/site etc. Unele dintre ele permit colectarea datelor nu numai de pe IMDB, ci şi de pe site-uri precum Amazon. Posibilităţi sînt nenumărate, poate nu am înţeles eu ce aduce nou sau (mai) bun programul de faţă.
  Din păcate, din ceea ce ştiu, nici unul dintre ele nu are, la momentul actual, vreun plugin pentru cinemarx sau cinemagia.

 4. gyges77 spune:

  Avantajul Access e ca pot sa-mi printez datele pe fise, asemanatoare fiselor bibliografice, si pe care pot sa mi le customizez cum vreau eu, sa-mi ordonez campurile, sa scot sau sa introduc campuri, etc. Mai e si avantajul independentei de un program anume sau de sistemul de operare in viitor. O zi buna.

 5. radu.capan spune:

  Desigur ca exista si alte programe si personal nu le-am testat pe toate. Poate ma voi uita si pe altele. Oricum, PVD nu ia date doar de pe IMDB, si nici doar de pe Amazon ci si din alte surse, multe. Ce aduce suplimentar e greu de spus pt ca ar trebui testate in paralel. Eu am dorit doar sa il semnalez pentru cei ce ar putea fi interesati.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *