Tapeturi abstracte


Zilele trecute am dat peste un sit cu tapeturi multe şi destul de frumoase. Da, sunt cu sutele pe web dar apar de regulă două probleme: “imprimarea” tapeturilor cu adresa/numele sitului, fapt ce îmi displace teribil, şi rezoluţiile mici. Pe SaverPlanets.com, la secţiunea tapeturi am găsit însă imagini nu doar curate, deci fără texte pe ele, dar şi adesea la lăţimi de 1600 pixeli sau chiar mai mult. Desigur, cu cât mergem înapoi în timp apar tapeturi cu rezoluţii de maxim 1024×768 – o rezoluţie pe care probabil foarte puţini dintre Dvs o mai au. Categoriile sunt: natura, 3D, animale, sărbători, de prin lume şi în fine maşini, avioane, motociclete…

 imagine

Nu am sărit să scriu imediat despre sit pentru că, aţi văzut numele, principala “ocupaţie” a sitului o reprezintă screensaver-ele. Şi după cum sunt sigur că ştiţi, screensaver-ele “gratuite” sunt adesea transportatoare de – ori impun – reclame nedorite, uneori fixate adânc în sistemul de operare ca programe rezidente în memorie. Tocmai de aceea nu v-am dat linkul spre sit în sine ci spre secţiunea de tapeturi. Nici nu m-a interesat să verific screensaver-ele pentru că sunt aproape sigur că se folosesc de ceva metode publicitare pentru a fi “gratuite”. Dar printre imagini am găsit multe utile, pe care mi le-am salvat şi depozitat în SkyDrive (doar ce să fac cu 25GB de la Microsoft? strâng acolo ce imagini îmi plac de pe net). Am pus mai sus o captură cu câteva, primele fiind de interes pentru mine în special din perspectiva prezentărilor PowerPoint. După cum vedeţi, puterea de expresie a primelor imagini este mare şi poate fi utilă în tot felul de prezentări. Dar nu doar secţiunea “abstracte” de pe SaverPlanets.com are tapeturi interesante. Şi pe la animale, peisaje, anotimpuri am găsit imagini foarte mari, foarte clare şi fără texte pe ele.

Dacă vă interesează în special tapeturile abstracte, astăzi How-To Geek a publicat Awesome Desktop Wallpapers: the Abstract Art Edition. E o selecţie interesantă dar după mine departe de awesome. În fine, nu preiau de acolo capturi ci dacă sunteţi interesaţi vă invit să urmaţi linkul.


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (2 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

0 comentarii


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *