Ghid Google (şi altele pentru webmasteri)


Probabil unii ştiu că în toamna anului trecut Google a lansat un ghid în format PDF util webmasterilor. Iată că de ieri acest ghid a devenit disponibil în 40 de limbi (acoperind 98% din audienţa internet)! Evident printre ele se află şi limba română. “Ghidul de iniţiere Google privind optimizarea pentru motoarele de căutare” are 22 de pagini şi cuprinde viziunea Google despre cum trebuie să ne construim siturile pentru ca să fie bine indexate de cel mai popular, şi deci mai folosit, motor de căutare. “Creaţi titluri de pagină unice, exacte”, “Utilizaţi metaeticheta description” sau “Simplificaţi navigarea pe site” sunt câteva dintre sfaturi, explicate detaliat în ghid.

imagine

Şi ca să nu încheiem aşa rapid 😉 alte câteva semnalări utile. De exemplu la începutul acestei luni a apărut un articol foarte util legat de expresiile regulare (noi am mai scris ceva aici, în 2007, deci de muuult): Essential Guide To Regular Expressions: Tools and Tutorials. Este vorba tot de un ghid, dar nu de la Google ci de la SmashingMagazine. Plin de linkuri utile pentru cei interesaţi. Dacă e să vedem ceva mai proaspăt, astăzi pe SixRevisions a apărut 8 Excellent Tools for Optimizing Your Images şi cu ceva zile în urmă Five Ways to Speed Up Page Response Times. Şi o ultimă semnalare: 21 Free And Useful Web Tools For Web Designers.

Ah, indicând articolele de mai sus (cu speed up) mi-am mai amintit de ceva: Google a făcut public acum câteva zile un instrument folosit în casă până atunci. Page Speed este un add-on pentru Firebug (un add-on la rândul lui pentru Firefox) pe care mulţi webmasteri îl folosesc pentru a-şi dezvolta/analiza/optimiza paginile. Citez: Webmasterii pot folosi Page Speed pentru a evalua performanţa paginilor lor web şi pentru a primi sugestii pentru îmbunătăţirea acesteia.

 imagine


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (3 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

0 comentarii


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *