Ant Movie Catalog


După ce acum câteva zile am văzut Personal Video Database (PVD) m-am gândit să văd mai îndeaproape Ant Movie Catalog (AMC), un program mai cunoscut şi mai cu vechime. Şi acesta are o variantă portabilă, pe care o găsiţi în pagina Download. Partea bună este că are interfaţa tradusă în limba română. Iar următoarea întrebare ce stă probabil pe limbă e: are suport pentru situri româneşti gen Cinemagia sau CinemaRX? Da… dar nu merge. După cum probabil ştiţi Cinemagia.ro şi-a schimbat de ceva vreme designul, aşa că scriptul – ultima oară actualizat în 2007 – este practic inutil 🙁 . Uh… ce păcat!

imagine

Funcţionează însă desigur scriptul pentru IMDB.com şi altele. Am testat şi alte scripturi de limbă engleză pentru a constata că dau erori, dar scriptul pentru celebrul IMDB e funcţional. Dar să nu ne grăbim. După ce aţi lansat programul click pe iconiţa ce sugerează adăugarea unui nou film (sau Alt+Insert) şi la Titlu Original scrieţi titlul filmului în limba engleză (sau care e limba lui originală). Apăsaţi apoi F6 pentru ca datele să fie luate de pe internet printr-un script. După cum se vede mai jos, teoretic am putea folosi un filtru de limbă (Language filter) şi alege scripturile pentru română, dar am spus deja că singurul pentru română nu e funcţional. Daţi atunci dublu click pe IMDB şi după încă două-trei clickuri veţi avea filmul adăugat, cu datele – şi afiş – precompletate. Desigur, alte informaţii le puteţi trece Dvs manual.

imagine

Dacă ar fi să comparăm cu programul descris vineri, acela avea de exemplu posibilitatea administrării şi a unei liste de actori pe lângă cea de filme. Dar AMC are alte avantaje. Sistemul de statistici şi de exportare (ex: HTML, SQL, CSV, XML…) e ceva mai performant. Sistemul de căutare între filme era mai avansat în PVD (cu condiţii multiple), dar în schimb AMC are un instrument util de grupare a filmelor (butonul de după importarea datelor) bine gândit. O concluzie? Ambele programe sunt interesante şi fără pretenţii prea mari ar putea fi suficiente. Dar parcă ambele sunt incomplete, şi nu doar pentru că importarea din situri româneşti dedicate filmelor nu există sau nu merge.


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (2 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

2 comentarii

  1. c|neva spune:

    Sincer mi se pare mult mai bun Personal Video Database. Mult mai practic, mai comod.

  2. A.Faith spune:

    Era frumos să fi avut site-urile în cauză API-uri bine dezvoltate, ca să poată programatorii să dezvolte aplicaţii deştepte pe baza lor. Dar cum modelul lor de business e display-advertising all-the-way, ce avantaj ar avea daca ar folosi lumea si altfel site-urile lor?

    ontopic: un program de genul ăsta multi-platform (pentru Linux m-ar interesa în primul rând) sau web-based există?


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *