ZumoDrive: 1GB (doar)


Cloud Storage that Feels Local – este melodia cu care atrage ZumoDrive, una dintre multele soluţii de depozitare de fişiere online. Nu, nu din familia RapidShare sau similare. Poate seamănă ceva mai mult cu DropBox (pe care îl folosesc cu enormă satisfacţie şi îl recomand cu căldură) dar sunt diferenţe mari. Dacă deschideţi situl ZumoDrive şi derulaţi mai jos în pagină veţi vedea o imagine sub textul Watch Video: click acolo şi veţi avea totul explicat în câteva minute. Pentru cei care nu vor încă să ne părăsească explicăm pe scurt aici. Zumo oferă gratuit 1GB (contra cost mai mult) unde să vă depozitaţi fişierele. Deşi videoclipul de prezentare vorbeşte de cazare nelimitată, gratuit aveţi doar 1GB.

imagine

Ca la DropBox va trebui să descărcaţi şi instalaţi un mic program. Dar dacă DropBox “instalează” un folder în Documents (numit My DropBox), al cărui conţinut este sincronizat mereu cu copia de pe server, la ZumoDrive apare o nouă unitate, o unitate virtuală, în cloud, adică online unde nici nu ştii (egal serverele ZumoDrive). Când vrei să depozitezi în contul de 1GB pui fişierele din Explorer ca şi cum le-ai pune pe unitatea (să zicem) E. Când ai nevoie de ele le găseşti acolo. Evident, totul devine mai interesant când ai mai multe calculatoare sau dispozitive. Poate aveţi un desktop, un laptop şi un netbook (poate şi un iPhone?). Pe orice calculator eşti poţi regăsi fişierele depozitate pe unitatea virtuală ZumoDrive. Dacă ştii că vei fi offline o perioadă poţi cere ca anumite fişiere de pe unitatea virtuală să fie “coborâte” pe propriul sistem. Se foloseşte evident un spaţiu de pe HDD local pe post de “cache”, dar dimensiunea lui este configurabilă. Iconiţele au “adaosuri” ce îţi spun dacă fişierul este doar online sau şi local.

imagine imagine

Presupunând că ai un cont ZumoDrive serios (în captura de mai jos 100GB), soluţia este utilă chiar şi pentru netbook-uri cu HDD-ul lor mic, dat fiind că fişierele îţi sunt “sus”, neocupând spaţiu “jos”. Dar când ai 1GB avantajul nu este prea mare. Desigur, repet, se poate cumpăra spaţiu. În timp ce la DropBox dai 9,99usd pe an pentru 50GB, la ZumoDrive pentru acelaşi spaţiu dai 11,99usd – deci cam la fel (dar serviciile nu sunt identice). Dacă testaţi ZumoDrive aşteptăm impresiile Dvs.

imagine


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (3 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

1 comentariu

  1. radu.capan spune:

    ZumoDrive da 1GB gratuit, dar dupa ce completezi datele cerute de ei mai primesti 1GB. Deci in total 2GB.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *