Nomad.NET: un Explorer promiţător!


Am citit ieri pe Lifehacker despre un nou file manager pe numele lui Nomad.NET. Comentariile la articolul amintit nu sunt pozitive, aparent intervenind doar cei care au avut probleme cu el. Că “crapă” la lansare, ba la deschidere de tab, ba în alte contexte. Personal nu am avut probleme, dar v-am prevenit: există o versiune beta (pe care am testat-o), dar şi una stabilă, de fapt nu e sigur cât de stabilă. Şi acum să trecem mai departe. Avem nevoie de un nou file manager? Dacă sunteţi mulţumit de ce folosiţi acum răspunsul este nu. Nomad.NET m-a entuziasmat însă prin gradul mare de configurare: poţi pune în bara de instrumente ce foloseşti mai des şi, în plus, la orice acţiune îi poţi asocia o combinaţie de taste.

imagine 

Mai sus vedeţi Nomad.NET funcţionând gen Norton Commander (sau Total Commander), adică cu nouă paneluri independente. Poate fi însă adaptat să funcţioneze gen MS Explorer, adică tot cu două paneluri dar cel din dreapta detaliind selecţia din stânga. Vedeţi mai jos. De asemenea sesizaţi prezenţa taburilor dar şi a unei noi “teme” pentru iconiţe: da, Nomad.NET vine cu câteva seturi, altele putând fi descărcate de pe server.

 imagine

Şi pentru că am vorbit de configurare, iată din fereastra de Opţiuni partea cu bara de instrumente.

imagine

În fine, aici aveţi partea cu scurtături: poţi defini ce acţiune vrei cu orice combinaţie de taste vrei.

imagine

Nu vă plac scurtăturile pentru că le uitaţi rapid? Nici o problemă. Dacă ţineţi apăsat pe Alt sau pe Ctrl vă sunt amintite combinaţiile ce folosesc aceste taste, după cum vedeţi mai jos.

imagine

imagine

Se pare că autorul s-a gândit la toate 🙂 . Poţi aranja ferestrele după cum îţi place, alege instrumentele, scurtăturile… Rămâne de văzut cu stabilitatea, cu care se pare că are probleme pe unele sisteme.

Şi să nu credeţi că v-am spus tot. Nu am vorbit despre mecanismul de căutare de fişiere, despre semnele de carte, despre funcţionarea tip client FTP, despre funcţiile de arhivare şi altele. O listă a facilităţilor o găsiţi aici.


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (1 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

0 comentarii


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *