FeedMingle: reunire de fluxuri RSS


Există numeroase soluţii ce permit unirea mai multor fluxuri RSS într-unul singur, iar un serviciu despre care s-a scris recent pe diverse bloguri este FeedMingle. Dezavantaj: serviciul e destul de nou, pot apărea unele probleme, dar autorii spun că dacă acestea le sunt semnalate ei intervin operativ. Avantaj: mai simplu decât atâta de folosit e greu de imaginat. Pur şi simplu pe prima pagina indicaţi pe câte un rând fie un flux RSS, fie direct câte un url, al sitului/siturilor de interes (şi FeedMingle va “extrage” feed-ul corespunzător). Mai rămâne să daţi un nume după care un click pe Mingle Now şi problema e rezolvată.

imagine

Noul flux poate fi luat în trei formate: RSS, Atom şi JSON. Apropo: formatele de intrare pot fi de oricare, FeedMingle “traducându-le” după nevoie. Există şi o formă numită pretenţios Html Widget dar care e prea primitiv pentru moment pentru a prezenta interes. Şi acum pe bune: are cineva nevoie de aşa ceva? Da. Eu unul fac astfel de “reuniuni” pentru fluxuri cu actualizare rară. De ce să menţin în lista mea de feed-uri 20 de intrări separate, cu actualizări la câteva luni, în loc să ţin un singur feed care să le cuprindă? Şi desigur pot fi şi alte motivaţii.

imagine

Poate ceea ce mă deranjează cel mai mult este că, făcându-se reuniunea fluxurilor, la feed-ul produs de FeedMingle e mai dificil să recunoşti care articol de la ce sit vine. O prefixare ar fi mai utilă. Nu mai ştiu dacă am mai explicat cum se poate face aşa ceva cu Yahoo! Pipes (serviciul meu favorit pentru lucrul cu feed-uri… dacă ar fi şi factorul de actualizare mai bun) dar pentru cei interesaţi pun o captură ce explică ideea cred eu clar:

imagine


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (2 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

1 comentariu

  1. aerosoul spune:

    Se poate face si cu Google Reader, se pun feed-urile intr-un director (tag) si apoi se face public incat sa poate fi citit de toata lumea. Daca se ia XML-ul si se baga in Feedburner se poate configura foarte mult..

    PS: De asemenea feed-urile sunt greu de recunoscut… care de unde este. Ideea mi-a venit cand am vrut sa fac un feed comun cu cativa prieteni pasionati de IT. 🙂


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *