Natura: fii DJ şi relaxează-te


Am mai scris de-a lungul timpului despre diverse programe şi webaplicaţii pentru muzică de relaxare. Poate vă amintiţi de NapSounds sau de FM3 Buddha Machine Wall (unele au dispărut). Astăzi vă propun să facem cunoştinţă cu Natura, un program care din păcate este comercial, dar puteţi beneficia de 7 zile de funcţionare gratuită fără limitări. Ce face programul? Intuiţi deja că vă face stăpâni pe “butoane”, Dvs putând să vă “compuneţi” (e impropriu, ştiu) propria muzică de relaxare. Puteţi opta exclusiv pentru sunete (apă, mare, ploaie, păsări, insecte…), dar mai bine merge cu un fundal melodic (patru opţiuni la Relaxation Module, dar şi Ambient Space 1 şi 2).

imagine

Practic dând click pe variantele de sunete şi mutând slider-ele pentru volum puteţi să vă ajustaţi după dorinţă şi stare o “coloană sonoră”. Am apreciat şi gradul de configurare al programului: puteţi opta pentru o imagine de fundal la aplicaţie, precum şi pentru o culoare (să zicem dominantă); de asemenea puteţi seta o animaţie în colţul dreapta-jos – mai sus este un râu care curge, dar puteţi alege şi cer, cascade, fluturi, păsări… Tot apropo de configurare să spunem că există şi o serie de preconfigurări muzicale: Factory Presets. Puteţi astfel rapid sări la Deep Meditation sau Relaxation sau Mind-Body Healing. În fine, în captura de mai jos vedeţi şi funcţia de “alarmă” a programului. Puteţi să îl configuraţi să “sune” peste 10 minute de exemplu, dacă doriţi o pauză de 10 minute. Sau să tacă după 30 de minute, dacă doriţi ca Natura să vă cânte până adormiţi, apoi să tacă.

imagine

În fine, ar mai fi de evidenţiat funcţiile – pretinse? – legate de creier. Găsiţi în documentaţie mai multe informaţii despre undele alfa, beta, teta şi delta, şi probabil utilizarea acestor frecvenţe ar fi bine de făcut în oarecare cunoştinţă de cauză. Oricum, programul pretinde că poate stimula, umblând la acele setări, capacitatea de concentrare sau cea de meditaţie sau cea de relaxare, după caz/nevoi. Încă o dată: păcat că programul este comercial, altfel e interesant şi din genul celor care merită păstrate pe calculator.


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (3 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

0 comentarii


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *