Programe pentru contacte (I)


Zilele trecute am căutat un mod de a-mi administra datele de contact pentru un grup de persoane. Cel mai la îndemână (în Vista) este sistemul de contacte încorporat în sistemul de operare. Nu funcţionează ca un program independent, ci se găseşte în MS Explorer ca un folder intitulat Contacts. În acest folder instrumentele se modifică corespunzător, pentru adăugarea de noi contacte, formarea de grupuri, editare, importare/exportare. Unei persoane i se pot memora date despre nume, casă, serviciu, familie… Se poate pune şi o fotografie.

 imagine

Din păcate în rest soluţia Vista nu oferă prea multe. Motorul de căutare va merge şi pe câmpurile din interiorul “fişelor”, astfel că veţi putea avea rapid persoanele din Iaşi sau cei care locuiesc pe strada M. Eminescu sau lucrează la firma ABC SRL. Şi totuşi soluţia este departe de a fi satisfăcătoare (cei cu pretenţii mai mici vor putea fi mulţumiţi).

O altă opţiune o reprezintă programul Efficient Address Book. Puteţi să îl descărcaţi de aici, inclusiv în versiunea portabilă, ceea ce vă va da mobilitate. Este un program comercial care funcţionează şi după perioada de trial – 30 de zile – cu limitări. Diferenţele între versiunea întreagă (comercială) şi cea parţială (gratuită) le găsiţi indicate aici. Ultima versiune, pe care am testat-o, a apărut acum câteva zile, respectiv la 10 iunie 2009. Programul are o interfaţă modernă şi intuitivă. Poate că sperie puţin prin numărul de date cerute, dar evident Dvs puteţi nota şi doar numele şi telefonul la persoanele care vă interesează. Dacă regret ceva din versiunea comercială este posibilitatea grupării contactelor (Prieteni, Serviciu…), dar nu e o limitare prea dramatică. Şi de fapt aţi putea simula grupuri folosind câmpurile suplimentare (custom x). Facilitatea de căutare este puternică, foarte utilă dacă aveţi zeci/sute de persoane adăugate. Fără îndoială Efficient Address Book e un program de reţinut. Şi dacă vă place vedeţi şi altele din familie, unele gratuite, altele la fel, în două variante, comercial/gratuit. De exemplu Efficient To-Do List sau Efficient Reminder sau Efficient Calendar. (Să mai spun la final că EAB permite parolarea informaţiilor.)

imagine

În fine, am mai testat şi Kurlo, un program realizat în Java, neactualizat din 2006, şi care ar fi putut fi disponibil şi sub Linux şi Mac dacă autorii nu l-ar fi abandonat. Acesta e mai simpluţ decât EAB, adică mai sărac în facilităţi. Şi nici nu arată aşa de bine. Avantajul lui este doar acesta: permite gruparea contactelor, ceea ce EAB face doar în varianta comercială.

imagine

Dvs folosiţi un program pentru aşa ceva?


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (Neevaluat încă)
Se încarcă...

1 comentariu

  1. Vlad spune:

    Eu folosesc cu mare placere din gmail optiunea contacts. Pt ce imi ofera si anume sa am undeva contactele salvate sigur si sa le pot pune si actualiza pe telefon pt mine e perfect.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *