De la CD audio la MP3


Chiar de mult timp nu am mai avut nevoie de aşa ceva: să “convertesc” un CD audio în format MP3. Am avut nevoie de muzică pe netbook, unde evident nu am CD, aşa că nu am avut altă soluţie decât să trec muzica în MP3 pentru a o putea muta cu ajutorul unei memorii USB. M-am uitat ca de obicei pe SnapFiles.com, la CD Ripping Tools şi cel mai recent actualizat program de acolo figura Accord CD Ripper Free. Există şi o versiune comercială, de fapt mai multe, iar tabelul comparaţiilor îl găsiţi aici. S-ar putea însă ca această variantă free să vă fie arhisuficientă. Este şi foarte simplu de folosit.

imagine

De cum aţi pornit programul, dacă în unitate este un CD audio el va fi “citit” şi identificat – mari şanse de reuşită – via FreeDB. Dacă sunt mai multe potriviri veţi putea alege Dvs manual despre ce album/compilaţie este vorba. După care puteţi trece direct la convertire cu un click pe Rip ALL. Pentru cei cu pretenţii se poate umbla la setările pentru cele două formate suportate MP3 şi WAV. De asemenea poţi converti doar fişierele selectate. Programul include şi un player pentru a putea asculta piesele înainte de convertirea lor. Viteza este foarte bună, astfel că eu unul am avut un CD audio transformat în fişiere MP3 în doar câteva minute la o calitate audio satisfăcătoare.


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (7 evaluări, media: 4,71 din 5)
Se încarcă...

9 comentarii

 1. safinator spune:

  De ce sa incarcam memoria calculatorului, deja sufocat, cu tot felul de programele cand putem evita acest lucru? Avem Windows Media Player, si singura lui caracteristica practica este ca stie cd ripping.

 2. Raimi spune:

  Eu inca mai extrag din audio in MP3 cu Windows Media Player.

 3. Sakura spune:

  Eu întotdeauna am folosit FreeRip şi am fost foarte mulţumit de el. Este un program apărut de mulţi ani dar continuu îmbunătăţit.

 4. Eu folosesc MP3Producer si imi place. Pot converta CD Audio in formatele WAV, WMA si MP3.

 5. Puscas Iosif spune:

  Imi pare rau dar dupa accesarea link-ului indicat de d-ta si cand se face click pe Download apare o fereastra care spune ca „acest link este intrerupt”. Asa repede s-a intrerupt de ieri pana azi?

 6. infiltrado spune:

  E ok prog dar in AIMP Player ai acelasi lucru, simplu, practic si destul de folositor. 😉

 7. misu183 spune:

  Va recomand Format Factory.
  Este free si are o mai toate functiile de conversie audio, video printre care si ripp-uire de pe cd audio.
  Incercati-l, n-aveti ce pierde.
  All the best!

 8. Radu spune:

  La fel ca Sakura, şi eu folosesc FreeRip, pentru ce am nevoie (flac pentru muzică, mp3 pentru alte fişiere audio), e foarte bun, cu multitudinea de opţiuni cu care vine.

 9. jazz spune:

  foobar2000 si AIMP2 stiu sa ripuiasca, in orice format.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *